Tekst og Foto: Johnny Tauman
9. august 2020

Andet kapitel af to

Sikre sællerter

Men ellers er det wienerschnitzlen, som sælger godt. – Jeg tror, at vi serverer omkring 1000 om måneden, når vi er oppe i gear.

Der må arbejdes effektivt i køkkenet, når der skal tilberedes retter til de mange gæster og selskaber

Sammen med salget af Stjerneskud kører vores køkken rigtig godt, fortæller Britta Ehmsen, som har ansat 13-14 personer med tjeneren Lene som sin højre hånd – hun har været med i 23 år.

To hankatte

Backhaus lever af de lokale kunder, hvilket betyder, at der er travlt hele året. Og for at få det hele til at nå sammen, så må Britta forlade sin to hankatte i hjemmet fra tidlig morgen – som regel ved 6-tiden – og så først hjemkomst godt 12 timer senere.

Boom med stegte ål

I næste måned gentager Restaurant Backhaus salget at stegte ål. – Det glæder jeg mig helt vildt til, lyder det fra Britta, som har en aftale med en fisker i Hemme om en leverance på et ton ål.

Britta har lange arbejdsdage, hvor hun er aktiv med mange forskellige opgaver

Britta knokler mange, mange timer

Mens vi snakker, fortæller Britta, at hun i en længere periode har været ramt af alvorlig sygdom, men at behandlingen nu ser ud til at virke. Om det så er tilstrækkeligt til at give energi til af være aktiv i køkkenet 330 dage om året – og med plads til en rejse på godt 20 dage. Sådan har det nemlig set ud i adskillige år.

Hyggeligt gårdmiljø med udsigt til Ribe Domkirke – dog noget mindre end i gamle dage

Det eksotiske Backhaus

Restaurant Backhaus var i gamle dage en eksotisk oplevelse, hvor byens borgerskab kom til eftermiddagste med mulighed for at se dyrebestanden og påfugle gående frit mellem bordene.