Smil og stof til eftertanke.

Hjem/Artikler/Smil og stof til eftertanke.

Annonce

Project Description

Tekst: Renè Jørgensen foto: privat.
7. september 2019.

Smil og stof til eftertanke.

Smil og stof til eftertanke. Det var overskriften, da 5 lokale frivillige fra Soroptimisterne i Ribe, uddelte Verdens Bedste Nyheders chokolade og aviser med konstruktive nyheder om klimakampen verden over. Medlem af folketinget Troels Ravn (A) var sammen med Else Marie Damgaard fra Soroptimisterne mødt op på banegården for at dele aviser ud til de morgenfriske.

Det forgik tidligt fredag morgen d. 6 september på Banegården i Ribe, og på Ribe Katedralskole.  Det var primært alle skoleelever og folk på vej til arbejde, der var målgruppen.  Avisuddelingen var en del af Verdens Bedste Nyheders landsdækkende morgenevent, hvor næsten 2000 frivillige gik på gaden 190 steder landet over og delte konstruktive nyheder ud.

I avisen kan man bl.a. læse om:

”Langt om længe ser det ud til, at bekymringerne for klimaforandringerne er begyndt at slå bredt igennem. Millioner af mennesker kræver handling og forandring, og alt fra privatpersoner til stater griber til handling. Nu vågner verden op, og det er vores håb for, at vi kan bekæmpe klimaforandringerne.

Flere og flere indser, at det er umuligt at lukke øjnene for klimaforandringerne. Netop derfor er der håb, for så kan vi begynde arbejdet for en klimafremtid. Verden har før løst globale problemer, og vi kan gøre det igen. Det kræver vilje, handling og forandringer i vores måde at leve på, men håbet er der, og uden håb bliver vi passive og paralyserede”, skrevet af Thomas Ravn-Pedersen, direktør for Verdens Bedste Nyheder.

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie for konstruktiv journalistik, der er stiftet af FN, de danske udviklingsorganisationer og det danske erhvervsliv. De frivillige, der delte aviser ud d. 6. september, er privatpersoner og ildsjæle fra danske udviklingsorganisationer, virksomheder og skoler, der vil være med til at sprede Verdens Bedste Nyheders budskaber, fortæller Birthe Søgaard til RYK IND RIBE.

 

Annonce