Tekst & Foto: Johnny Tauman
1. august 2021

– Der er lige omkring 25 udstillere af maskiner – det er vi bare kanon-stolte af. Det er et uvurderligt grundlag for, at vi kan blive ved med at holde Ribe Dyrskue – at maskinhandlerne stiller op, lød det fra tovholder Jens Christiansen, da RYK IND RIBE forberedte artiklerne om årets dyrskue.

Og mange af udstillerne kommer sikkert igen, da det er værdifuldt at tale med landmænd og præsentere de nye maskiner. Men at deres stand mod Tved Å blev oversvømmet, havde ingen forudset. Maskiner blev efterladt – telte rømmet og vogne kørt bort. Får og geder blev trukket væk og kom i sikkerhed. Men denne gode stemning forblev intakt!

Langs Skibbroen var der tørt – og her var der godt gang i snakken hos Lundtofte Maskinservice, A.P. Jørgensen, Farup Smede / Port gruppen frem til Brdr. Holst Sørensen.

Flere børn nød også at sidde bag rattet i to maskiner – sekunderet af forældre, som ikke turde give slip på drømmene og overtage pladserne.

Da vandet kom

Et enkelt firma havde vandkanoner i udstillingen med skyderetning ind mod de våde områder, men for god orden skyld. Der var ikke tale om et demo-uheld.

VM i gummistøvlekast

Jo længere vandmasserne kom ind, jo mere gik snakken om behov for gummistøvler.

Erfaren målermand styrede løjerne

I samme periode stemplede to hold med politikere ind for at kæmpe om VM i gummistøvlekast med Jørn Wind som en retfærdig og myndig målermand. Og hvad kan man så sige om en disciplin, hvor deltagerne ikke har været igennem en forudgående træning.

Betænkelige miner før kastene

Gode råd til tilskuere

  • Som tilskuer skal du ikke stille dig bag kasteren – flere gummistøvler blev nemlig ikke kastet fremad ind på banen, men bagud!
  • Vær opmærksom på, at nogle kast ser ud til at være målrettet fugle – i hvert fald gik de næsten lodret i vejret og faldt tilfældigt ned
  • Og endelig: flyver gummistøvlerne ind mod selv banen, kan den sagtens ramme både tilskuere og sekretæren

Intet om resultatet – det handlede om at være med og have det sjovt – og som Sarah Nørris sagde, da hun havde taget turen gennem vandmasserne tilbage til Enhedslistens stand: – Våde tæer er noget der går over, og så var jeg langt fra præmie placeringerne.