Tekst Hasse Jørgensen, arkivfoto Ryk Ind Ribe, fredag den 17. juni 2022
Slusemesterboligen ved Kammerslusen indgår som et af tre nye informationssteder, Nationalpark Vadehavet åbner fredag den 24. juni.
Åbningen af informationscenteret ved Kammerslusen sker klokken 14, og her deltager bl.a. formanden for plan- og byudviklingsudvalget, Henning Ravn (V), samt byrådsmedlem May-Britt Andrea Andersen (C), der er medlem af nationalparkens bestyrelse. Alle er velkomne.
De to andre infosteder er på Nordby Lystbådehavn på Fanø og i Den Gl. Redningsstation på Skallingen.
Der er tale om en ny og spændende formidling om Vadehavets natur, kultur og historie. Alle tre steder indgår som en del af det store formidlingsprojekt ’Velkommen til Nationalpark Vadehavet’, som nationalparken står bag i samarbejde med Varde, Fanø, Esbjerg og Tønder kommuner samt Naturstyrelsen og med særlig støtte fra Nordea-fonden.
Slusemesterens gamle vognportsbygning ved Kammerslusen er blevet renoveret og indrettet til madpakkehus, hvor også en nyetableret udstilling fortæller de besøgende om egnens vandveje, både inden- og uden for diget.
I formidlingsprojektet ”Velkommen til Nationalpark Vadehavet” vil nationalparken gøre oplevelsen af naturen så tilgængelig som muligt. Her får den besøgende hjælp til af afkode landskabet, geologien, kulturen og Vadehavets helt særlige natur. Formidlingen udpeger og leder den besøgende hen til oplevelserne – uden om de sårbare områder.
Christine Paludan-Müller, Nordea-fondens uddelingschef: – Nationalpark Vadehavet rummer stor natur med mulighed for helt enestående natur- og kulturoplevelser. De fleste ved det, men kun få udforsker, kender og forstår det særlige landskab. Derfor er vi glade for at bakke op om initiativet, så endnu flere får mulighed for og lyst til at komme ud i det fri på en måde, der beskytter naturværdierne.
Janne Liburd, formand Nationalpark Vadehavet: – Jeg har set frem til tre nye æstetiske formidlingssteder, der byder Velkommen til Nationalpark Vadehavet. Her kan alle besøgende blive oplyst og inspireret til at være i naturen på den gode måde. Projektet er et særligt udtryk for, hvad samarbejde kan, når det er bedst.