Skolestrukturen føres formentligt tilbage til perioden før 2015

 

Alt tyder på, at den nuværende skolestruktur i Esbjerg Kommune stort set føres tilbage til den struktur, der fandtes før 2015 med virkning fra det nye skoleårs start.

Det besluttede et markant flertal i børne- og ungeudalget bestående af SF og Venstre. Kun Socialdemokratiet tog forbehold, fortæller formanden for udvalget, Diana Mose Olsen (SF). Hun siger samtidig, at forbeholdet skyldes, at der var nogle ting, som Socialdemokratiet ikke var helt afklaret med.

Tilbageførelsen af skolestrukturen betyder rent teknisk, at de nuværende syv skoler med hver deres syv ledere nedlægges, og at der i stedet oprettes 24 teknisk set nye skoler med egen leder samt at de skoledistrikter, der var gældende før 2015, genindføres.

De 24 nye skoler beholder de navne, de havde før 2015 dog med undtagelsen af Egebæk-Hviding, der får sit gamle navn, nemlig Vadehavsskolen, tilbage.

Hele sagen skal nu forelægges for økonomiudvalget og byrådet, og det sker ved en dobbelt behandling mandag den 19. februar 2024.

Det er dog ikke alt, der bliver ført tilbage. Den segrerede (opdelte) specialundervisning bliver opdelt i to blokke med hver sin ledelse. Det betyder, at Vittenbergskolen med Bakkevejens skole bliver en blok, mens Præstegårdsskolen med de øvrige specialundervisningssteder bliver den anden blok.

– De er et af de områder, der har været genstand for nogen debat. Der er ulemper og fordele ved begge løsninger. Ulempen er, at specialenhederne ikke får hver deres leder. Fordelen er, at man ved at samle specialundervisningen i to blokke med hver sin leder kan hjælpe hinanden og udveksle erfaringer og dermed blive skarpere på kvalitet og ensartethed. Det er det, vi indstiller, og så har vi mulighed for at evaluere på det senere, siger Diana Mose Olsen.