Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, lørdag den 6. august 2022

De alvorlige uheld er endnu ikke forekommet, men de unge mennesker, der bruger skaterbanen ved Riplay – byens nye, store legeplads – er bange for, at uheldene kommer.

Problemet er, at børn, unge og ældre går hen overskaterbanen, når de skal til legepladsen, og det uanset, at der er skatere på banen eller ej.

– Når vi kører og laver vores trick, kan vi ikke altid lige stoppe, og vi er bange for, at vi kommer til at køre ind i en person, der går på banen. Børnene løber rundt uden at tage hensyn til noget som helst, sige en af de unge, Halfdan, der er er ivrig skater.

Sammen med flere andre unge er de på banen stort set hver dag, og Halfdan fortæller, at han i sommerferien har skatet omkring 200 timer. Og man kan tydeligt se, at de unge mennesker er meget rutinerede.

De unge mennesker har selv taget kontakt til Ribe Fritidscenter, der administrerer banen, og herfra er det blevet lovet, at man vil gøre noget ved sagen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Halfdan har skatet 200 timer i sommerferien men er bange for uheld

Selv har de unge mennesker suppleret det gule minebånd, der var sat op mellem legeplads og bane med yderlig flere strimler af tydelige rød-hvide minebånd, der skal markere forbud mod at gå på banen.

– Det, vi gerne vil have, er et hegn eller nogle buske mellem bane og legeplads, så det bliver umuligt at gå den vej, er de unge enige i.

Halfdan fortæller at et problem er også, at når børn og voksne går hen over banen, slæber de grus og småsten ind på cementen, og hvis en skater kører ind i det, går det galt.

– Vi skal være meget opmærksomme på det, og skal hele tiden feje banen. Men problemet er, at den kost, vi har, og som vi forsøger at gemme, hele tiden forsvinder. Lige nu er den væk igen, fortæller Halfdan.

De unge mennesker er også lidt trætte af, at de borde og bænke, der hører til skaterbanen, blot bliver hentet af gæster på legepladsen, hvis der her ikke er borde og bænke nok. Og de, der ”låner” de unges borde og bænke, sætter dem ikke tilbage igen. Det må de unge selv klare.

– Vi synes legepladsen er superfin, og det er alle tiders, at den er kommet. Men vi er også meget glade for vores skaterbane, som vi gerne vil kunne bruge uden fare for uheld, siger Halfdan.

Han fortæller, at han selv har fået en hævet storetå, for mens han kørte, var der pludseligt et lille barn på løbehjul, som styrede lige ind i Hjalte. Barnet kom heldigvis ikke noget til, men Halfdan fik en øm tå.

– Der var en gang et skilt her, hvor der stod ophold på banen er på eget ansvar. Det skilt vil vi gerne have tilbage, for da jeg pænt og roligt sagde til en dame, at hun ikke måtte gå på banen, skældte hun mig voldsomt ud. Så havde det været rart at kunne henvise til skiltet, slutter Halfdan som talsmand for de unge.

Der er livlig aktivitet på banen, men kombinationen af skatere og løbehjul er heller ikke optimal.

Annonce