Tekst og foto: Renè Jørgensen
3. november 2023.

Seminariekollegiet får nyt navn

Hele 41 forslag. Så mange modtog Seminariekollegiets bestyrelse på et nyt navn til kollegiet. En dommerkomité – bestående af blandt andre repræsentanter fra uddannelses- og erhvervslivet i Ribe og kollegiets bestyrelse – har efter nøje granskning af de mange bud valgt kollegiets nye navn.

– Som formand for bestyrelsen for Seminariekollegiet er det en stor glæde at kunne byde jer velkommen til denne navngivningsevent. Et arrangement som vi i bestyrelsen har set frem til, fordi det for os markerer en navneændring af kollegiet, men det signalerer også nye værdier og en ny kurs for kollegiet, sagde formand Allan Gade Jacobsen i sin velkomsttale til de fremmødte.

Der er dog også en masse gode kræfter, der har hjulpet os på vej. Vi har mødt stor imødekommenhed fra erhvervslivet og andre driftige mennesker i Ribe. Da vi spurgte Boats of Ribe, om de ville sponsorere hovedpræmien, sagde de straks ja – og da vi spurgte Føtex, om de ville sponsere kagepersoner til dagens arrangement, havde de også jahatten på.
Stor tak for det, lød det fra en meget tilfreds Allan Gade Jacobsen, der også havde roser til de øvrige bestyrelsesmedlemmer, Margit Jessing og Tina skov Larsen for deres arbejde med arrangementet. Der lød også en stor tak til Johannes og Sonja Bjerregaard, som holder kollegiet både ude og inde.

Navnekonkurrence med forslag til nyt navn har fundet en vinder.
Dagmar kollegiet hedder kollegiet fremover, og vinderen Rosa Chatrine Sidelmann Knappe fik overrakt vindergaven fra firmaet Boats of Ribe.

Byrådsmedlem og medlem af bestyrelsen Tina Skov Larsen, der forlader bestyrelsen pga. andre opgaver, overlader posten til Peder Tørnqvist, der ligesom Margit Jessing er udpeget til bestyrelsen af de politiske partier.

Tina skov Larsen kom i sin tale til de fremmødte ind på, at et kollegie er af enorm stor betydning for fremtiden for Ribe og dermed for Esbjerg kommune.
Bosætning, specifikt med fokus på vores unge befolkning og de utallige muligheder, der venter dem her i Ribe, er nemlig enorm vigtig.
Ribe er ikke kun Danmarks ældste by; det er en perle af kulturarv, historie og naturskønhed.
Men denne historiske skat handler ikke kun om fortiden, men også om fremtiden.
Vores unge generation er hjertet og sjælen i denne fremtid, og det er vores ansvar at sørge for, at Ribe fortsat er et attraktivt sted for dem at studere, bo, arbejde og leve i.

Bestyrelsesmedlem Peder Tørnqvist, der har afløst byrådsmedlem Tina skov Larsen i bestyrelsen, har været kontaktmand til omegnens virksomheder. Med sit kendskab med virksomhederne, har han orienteret virksomhedslederne om kollegiets fremtidige udlejningsstrategi.

For at skabe en bedre sammenhæng mellem kollegie og erhvervslivet arbejdes der for at etablere tætte samarbejder på tværs af lokale aktører i Ribe, der vil være til gavn for beboerne.  Bestyrelsen vil også søge midler til at renovere kollegiets fysiske rammer både ude og inde. Der bliver tilknyttet en fast medarbejder, der vil understøtte fællesskabet og trivslen på kollegiet.

– Vi ved, at det er et ambitiøst projekt, men i bestyrelsen mener vi, at det er vigtigt for Ribe by, at vi får skabt nogle attraktive rammer for unge, der gør, at de har lyst til at bo her. Det vil gavne både de unge og Ribe by. Og vi håber, at de lokale vil være med og bakke op, slutter Allan Gade Jacobsen.

Opskrivning på venteliste og udlejningen administreres af Boligkontoret Danmark og fremtiden byder nu, at studerende og lærlinge fra byens virksomheder kan tilbydes et sted at bo, hvis de vælger en læreplads i Ribe.