Tekst og arkivfoto Hasse Jørgensen, søndag den 8. juni 2025
Seks tirsdage i juli og august bliver der rig mulighed for at smage på forskellige former for østers i Ribe. Jørgen Hansen, Jønnes Mad og indehaveren af Skovly. samt Ro ved Vadehavet ved Anna Liva og vadehavsguiderne og naturvejleder Benny Thomsen, står bag arrangementet.
De seks tirsdage er den 1., 8., 15. 22. og 29. juli samt 5. august, og mellem klokken 11.30 og 17.30 vil der blive serveret østers i forskellige former for tilberedning i gågaden i Ribe foran Peking House.
– Vi vil gerne sørge for, at der kommer mere focus på østers i Ribe. Vi var med til food festival i Esbjerg, og vi vil gerne promovere østers mere. Vi vil gerne slå et slag for link mellem Ribe og Østers. Vi vil også gerne promovere østersfestivalen i Ribe i 2026 mere, og vi har valgt at gøre det på gågaden i Ribe, så folk ikke kan undgå at se, at vi er der, siger Benny Thomsen.
Under arrangementet vil der blive tilbudt flere forskellige østers som naturel og tilberedte østers på forskellig vis, der kan spises på stedet. Der vil også blive tilbudt menu med østers, lokal champagne og lokal mjød. Der er 6 forskellige østers varianter, man frit kan vælge mellem.
Der bliver også tilbud om ”østers to go” i pakker, som man kan tage med hjem.
– Det siges jo, at østers kun må plukke i måneder, hvor der ikke er ”r” i navnet?
– Jeg kan garantere, at vores østers er kontrollerede, og i de sydlige lande plukker de østers hele året rundt.
– Kan i skaffe østers nok?
– Det kan vi, lyder det fra Benny Thomsen.
Formål med arrangementet er ifølge initiativtagerne at skabe mere liv i gågaden, markedsføre Ribe som østers by, promovere Østersfestival 2026, promovere østersture på vaden for kommende sæson, promovere Ribe som centrum for østers events for firmaer og promovere østersrestauranter i Ribe.