Tekst, Foto & Collage: Johnny Tauman
25. september 2023

Mandøpigen som LEGO-model! Det unikke transportmiddel, som Poul Erik Fredskild med støtte af sin kone Karin fik sejlet fra Vindeby på Tåsinge via Nordsee-kanalen til Mandø for godt fire år siden (først i oktober), er nu skabt i LEGO-klodser.

Der var i weekenden Lego Fan Weekend i Skærbækcenteret, hvor voksne LEGO-fans fra det meste af verden var samlet for vise, hvad de hver især går og bikser med, give hinanden inspiration og nørde deres LEGO- hobby med ligesindede.

Lokal deltager

(privat foto)

Sanjeet Sodhi fra Ribe var en af mange danske deltagere. – Et af hans projekter var en fantastisk detaljeret model af amfibiefartøjet ”Mandøpigen”, som jo er her fra vores del af Vadehavet, fortæller Poul Erik Fredskild til RYK IND RIBE. Han tilføjer: – Fantasien kender blandt LEGO fans ingen grænser. Der var bl.a. en model af en Volvo V70 i fuld størrelse, div. Star Wars kreationer og alt hvad man kan tænke sig derimellem.

34 timers Non Stop sejlads

Hjemturen til Mandø tog dengang 34 timer i Non Sop sejlads, inden Poul Erik kunne sætte hjulene ned og køre i land på Mandø. Mandøpigen er godkendt til 12 sejlende gæster med en besætning på 2. Turene kan være ud på bankerne og se sæler eller plukke østers,” siger Poul Erik Fredskild – og supplerer med, at Karin hjemme på Mandø vil tage sig Bed and Breakfast afdelingen samt caféen Mandøpigen.

(privat foto)

PS! Der foreligger ikke oplysninger om Mandøpigen vil kunne komme i produktion – men der er tale om en smuk og realistisk model.