Skrevet af Tina Christensen, foto: René Jørgensen, 15. november 2020

Ribes nye burgerbar Alabama i Saltgade åbnede som bekendt i oktober. En type spisested vi ikke har set i Ribe før: Amerikanske luksusburgere, milkshakes og kolde øl.

Vi sendte 3 generationer afsted for at prøve: Rasmus og Julie på 16, Tina på 45 og Hasse på 75. For kan én på 75 år spise burgere? Det viste sig, at det mere var kønnet end alderen, der var afgørende for, hvad vi bedst kunne lide.

Vi var alle 4 vilde med burgeren – perfekt bolle, stor saftig bøf (på 150 gram, pigerne fik næsten ondt i maven). De syltede rødløg og de hjemmesyltede lemon agurker var så lækre.

Drengene var meget glade for deres spareribs: Bagt i 48 timer ved lav varme står der. Og møre det var de. Kødet faldt simpelthen af benene, når vi løftede dem op. Drengene elskede dem. Pigerne syntes, at de smagte for lidt af barbecue.

Som tilbehør fik vi 3 slags kartofler:

De almindelige pomfritter var fine. Pomfritterne lavet af søde kartofler var pigerne rigtig glade for, drengene knap så meget. Den helt store vinder hos os alle var ”Curly Fries”, en ”krøllet” pomfrit, formet som en spiral. De havde den perfekte kombination af sprødhed og blødhed, og den helt rigtige mængde fedt og salt. Er i tossede mand, de var gode.

Vi drak Milkshakes – en med vanijle ”Good Old Friend”, som var mild og venlig, og en med chokolade ”Black Magic” med mørk chokolade og flødeskum og skumfiduser på toppen. Den var virkelig lækker.

Vi sad godt i de amerikansk inspirerede båse og nød stemningen og countrymusikken. De 2 ældste mente dog, at en times tid i båsene var nok.

Konklusion: Både unge og ældre spiser godt på Alabama. Priser er fornuftige i forhold mængde og kvalitet.