Rosen Allé på vej til bedre forhold for cyklister? Er med i forslag til fordeling af cykelstipuljen

Hjem/Artikler, Nyheder/Rosen Allé på vej til bedre forhold for cyklister? Er med i forslag til fordeling af cykelstipuljen

Annonce

Project Description

Tekst & Foto Johnny Tauman
11. juli 2019

Har du cyklet på Rosen Allé i Ribe, er du ikke i tvivl om, at bilisterne kører tæt forbi dig på en forholdsvis smal cykelsti kun afgrænset af en bred hvid kantlinje. Det har man øje på i Teknik & Byggeudvalget, som i august skal se nærmere på fordelingen af 19 millioner kroner i cykelstipuljen.

Forvaltningen har udarbejdet et forslag om en cykelsti på Rosen Allé. Det drejer sig om 515 meter cykelsti fra rundkørslen ved Banegården til rundkørslen på den nordlige side af Tved å. Der er lavet overslag for opgaven på 6,30 millioner kroner.

Cykelstien skal starte ved rundkørslen ved Banegården – her set mod nord

RYK IND RIBE har besøgt området og kan konstatere, at det bliver en udfordring at adskille trafikken fra fodgængere og cyklister – specielt hvis man vil anvende ”Esbjerg-modellen” med de høje kantsten.

Rosen Allé krummer – med overkørsler og sideveje – her ved Parkering Øst

View mod nord fra det gamle pakhus

Det trafikerede kryds byder på udfordringer

Der skal nok både hugges en hæl og klippes en tå, når der skal skaffes den nødvendige bredde til trafikåren, som bringer busser til terminalen mellem jernbanen og Vedels anlæg.

Der er begrænset plads til fodgængere, cykler, knallerter etc.

Også overkørsler, når turen går mod syd til Banegården

Ingen kender udspillet – og ved derfor ikke om, der skal være en dobbeltrettet cykelsti i den en side af vejen eller cykelsti i begge sider.
Millionerne i cykelstipuljen stammer fra efterårets budgetforlig (2018).

Annonce