Tekst Hasse Jørgensen, fotos privat, søndag den 21. maj 2023

En lille uge efter den storslåede kroning af kong Charles i London rejste en stor gruppe medlemmer fra Venskabsbyforeningen i Ribe til vores engelske venskabsby Ely, og de danske gæster fik en stor oplevelse.

Overalt i byen sås dekorationer fra fejringen, og i Ely Cathedral var to fornemme stole gjort klar til kongebesøg.

Venskabsbyforeningens forrige besøg i engelske Ely var helt tilbage i 2018.

Alle sejl var denne gang sat til for at et gensyn med gamle venner og møde med nye medlemmer kunne blive så interessant, festligt og hyggeligt som muligt, fortæller Ruth Christensen, der er formand for venskabsbyforeningen.

– For at alle skulle få et oplevelsesrigt ophold, havde vi på forhånd kunnet vælge forskellige guidede ture. Et kæmpestort arbejde, som Gareth Hughes stod for. Dygtige guider viste os rundt i byen, i domkirken og i naturen omring byen. En helt usædvanlig spændende oplevelse blev det at tage turen op i domkirkens ottekantede tårn, hvorfra vi kunne nyde udsigten over den smukke gamle by og det flade land, der omkranser byen, fortæller Ruth Christensen, der fortsætter:

– I 2022 gæstede Ribeguider Ely, og deres flotte røde jakker inspirerede elyguiderne til nu også at klæde sig i rødt.

Samarbejdet mellem Ribe- og Elyguiderne fortsætter i november, hvor Elyguiderne besøger deres kolleger i Ribe.

Af de 17 deltagere fra Ribe havde 10 valgt at bo på ”The Lamb”, et gammelt hotel lige ved domkirken. De øvrige boede i private hjem.

Ruth Christensen: – For at sikre, at også hotelgæsterne kunne få gode kontakter, fik vi alle tildelt værter, som på alle måder tog sig godt af os. Det fungerede rigtig fint, og nye venskaber blev skabt.

– Den sidste eftermiddag var der byløb (i gang) gennem Ely med stop og spørgsmål, som udvidede vores kendskab til Elys imponerende og spændende historie.

– Ely Cathedral er hjertet af Ely. Når vi i aftentimerne kiggede op mod det berømte tårn, lyste det i Ukraines farver. Det bliver det ved med, indtil krigen er forbi. En smuk og vedholdende solidaritetserklæring.

– Ved afskeden var der stor tak til formanden for Ely-Ribe Association Howard Mcmillan, til Gareth Hughes og bestyrelsen, til værterne og guiderne, slutter Ruth Christensen.

Besøget i tårnet var enestående