Tekst, Foto & Collage: Johnny Tauman
5. marts 2025

To spisesteder i Sct. Peders Gade føler sig velorienteret om vilkår i forbindelse med kloaksepareringen. RYK IND RIBE har besøgt Nga og Son Tai, der ejer den kinesiske restaurant Mongolian Barbeque, Sct. Peders Gade. Son Tai fortæller, at de har fået en rigtig god information om kloakeringsarbejdet fra medarbejdere hos entreprenørfirmaet Benny Andersen. Han siger: – Sådan er det jo, når der skal arbejdes i gaden, men jeg håber, at det på en eller anden måde bliver muligt at få varer bragt til restauranten.


Nga, der arbejder som kok, fortæller, at de har haft restauranten i 23 år. – Jeg er glad for, at det bliver muligt at benytte fortovet fra Saltgade til Restauranten. Vi har jo i løbet af ugen mange gæster.

Parkeringslicenser

På modsatte side af gaden besøger skribenten Sct. Peder Butik & Café. Pædagog Else Sørensen oplyser, at de har fået god information om gravearbejdet, og de udfordringer der vil komme, når kun fortovet vil være tilgængeligt.

Der er ansat en personalegruppe på fire, som alle har fået en parkeringslicens til at holde på Hovedengen. Hun oplyser, at der dagligt arbejder 12 – 15 borgere i butikken og caféen – og at man som tidligere vil placere et skilt i Saltgade, som viser vej til Sct. Peder Butik & Café.


Under snakken kom borger Gitte Nielsen, der har været ansat siden 2013 forbi, og fremviste nogle puder, som hun har syet. – Jeg bor på Svankjærvej og cykler / eller går på arbejde. Hertil supplerer Else Sørensen: – Vi er bevidste om, at nogle borgere, der kommer kørende til arbejde på trehjulede cykler, skal have en eller anden form for støtte, når kun fortovet kan benyttes. Og så glæder vi os selvfølgelig til at følge arkæologerne fra Museum Vest.

Ferielukning

Grundet ferielukning har vi ikke kunnet få en snak med ejeren af frisørsalonen Chic.