Ridning er rigtig godt for korset muskulaturen, som stabiliserer kroppen, og samtidig en lise for sjælen

/, Nyheder/Ridning er rigtig godt for korset muskulaturen, som stabiliserer kroppen, og samtidig en lise for sjælen

Annonce

Ridning er rigtig godt for korset muskulaturen, som stabiliserer kroppen, og samtidig en lise for sjælen 2019-04-15T13:20:18+00:00

Project Description

Tekst & Foto Johnny Tauman
14. april 2019

Een gang om ugen kører Jan Kelting med Flextrafik fra Holsted til stutteriet Majlund på Lundsgårdsvej for at få træning på en af handicaphestene. Selvom der kan være en vis ventetid, så nyder Jan hele turen, idet hans krop har glæde af at sidde på en hestekrop og blive stimuleret, så musklerne lidt efter lidt løsnes op.

Jan kommer fra Holsted

Jan Kelting var onsdag for 4. gang på Majlund og kunne fortælle RYK IND RIBE om både træning inde i ridehuset samt ture i det fri.

Erling arbejder som frivillig på stutteriet – og henter hestene på markerne

Ægteparret nyder arbejdet med heste

Ægteparret Tove og Erling Jakobsen – bosiddende på Gyvelparken – hjælper til på stutteriet – dels ved at hente heste på markerne dels ved at støtte i forbindelsen med træningen. Tove er ansat i et flexjob, men Erling tager en tørn som frivillig hjælper.

Tove har ansvar for hesten Fox, mens Felicitas tager sig af fysioterapien.

Felicitas kommer fra Tyskland

Onsdag var det fysioterapeuten Felicitas Broddo, som havde det overordnede ansvar for ridefysioterapien – også med at få transporteret Jan fra kørestolen over på hesteryggen vha. en lift.
Felicitas er oprindelig fra Tyskland og har en uddannelse med speciale i ridning som metode.
Allerede med 4 gange 20 minutter har Jan Kelting fået en bedre holdning og ikke mindst balance på hesten ”Fox”. Stutteriet har mange forskellige racer til handicapridningen – og de store heste kan også klare tunge personer, så der er reelt ingen undskyldning for ikke at tage mod behandlingsmetoden. Og kan du ikke selv komme op på hesten, så er det muligt at blive løftet med liften.

Med forsigtighed løftes Jan over på “Fox”.

På Stutteriet Majlund arbejder der to selvstændige ridefysioterapeuter – hver med to faste dage.

Annonce