Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, arkivfoto Rene Jørgensen, mandag den 13. juli

Efter reglerne omkring corona-virus er lempet, er der for alvor kommet gang i de borgerlige vielser ikke mindst i Ribe.

Dorthe Thomsen fra kommunens vielseskontor fortæller, at der virkeligt er travlt. I Ribe er der således fuldt booket med bryllupper helt hen i september med otte vielser hver tirsdag, torsdag, fredag og lørdag, der er de officielle dage for vielser på Det Gamle Rådhus i Ribe.

– Vi har rigtig travlt med otte par hver af de pågældende dage, fortæller Dorthe Thomsen, der også kan fortælle, at der er mange vielser både på Det Gamle Rådhus samt i det fri, og når det gælder bryllup i det fri, er det både i Ribe og Esbjerg.

Hvor er det, bryllupperne i det fri foregår?

– Det er mange forskellige steder. Det kan være ved havet, i skoven, ved hjemme privat, hvor festen holdes i et telt, så man er fri for at tænke i corona, og det kan være mange andre steder. Heldigvis har vi byrådsmedlemmer, der er meget fleksible og gerne vier parrene, hvor de ønsker det. Det er vi meget glade for, siger Dorthe Thomsen

Hun kan videre fortælle, at de par, der vies på Det Gamle Rådhus i Ribe, hovedsageligt kommer fra udlandet og mere specifikt Tyskland, og de angiver som årsag til valget af Ribe, at Ribe er en gammel, hyggelig by, der ligger tæt på grænsen.

– De tyske par booker deres seks overnatninger, som regeringen stiller som krav for en indrejsetilladelse til Danmark, og så kommer de. Vi har erfaret, at Tønder ikke kan klare flere vielser i år, og det mærker vi både i Ribe og Esbjerg, fortæller Dorthe Thomsen.

I øjeblikket kommer der rigtig mange godkendelser på ansøgninger om vielser fra Familieretshuset, og på vielseskontoret oplever man dagligt, at bryllupsagenturerne i både Tyskland og Danmark ringer hver dag for at bestille bryllupper. I dag er det sådan, at alle udenlandske par skal vurderes i Familieretshuset i et forsøg på at undgå, at der indgås proforma ægteskaber. Familieretshuset sender derefter godkendelsen til den kommune, hvor parret ønsker at blive viet.

Fakta

På et normalt år, vies der omkring 1600 udenlandske par ved en borgerlig vielse i Ribe. Hertil kommer de danske par samt de mange par, der indgår i den hellige ægtestand ved et kirkeligt bryllup i Henholdsvis domkirken og Sct. Catharinæ Kirke.

Annonce