Riberhus fejrede noget overordentligt særligt

Hjem/Riberhus fejrede noget overordentligt særligt

Annonce

Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, søndag den 11. august.

Skolen er som en sommerfugl. Den flyver lidt op, den flyver lidt ned, den flyver lidt til siden og måske endda lidt bagud. Men den kommer fremad.

Sådan karakteriserede skoleleder Søren E. Lüdeking skolen, da han talte ved det, han betegnede som noget overordentligt særligt, nemlig indvielsen af skolen på Skyttevej og samtidig start på skoleåret i morgen, mandag.

Rent faktisk var der tale om en dobbelt indvielse, idet Riberhus Privatskole   markerede overtagelsen af de bygninger, der tidligere husede handelsgymnasiet, og så ibrugtagningen af den nye sportshal, der rent faktisk består af en stor og en lille hal med tilhørende faciliteter.

– For, som Lüdeking sagde: er en indvielse noget særligt, er en dobbelt indvielse overordentlig særlig.

Lüdeking hæftede sig også ved, at skolen har fået nogle fantastiske rammer.

Linette stod for underholdningen og Søren talte.

Formanden for bestyrelsen, Karsten Høy, trak de historiske linjer op fra skolens start i januar 2005 over tiden, der bl.a. rummede planer om at bygge en ny skole ved Ribe Fritidscenter. Planer, der viste sig meget vanskelige at gennemføre, da der ikke var mange, der ville låne penge til en nystartet skole, der måske ikke var så anerkendt i lokalsamfundet.

Karsten Høy kunne til gengæld glæde sig over, at skolen stille og roligt er vokset til omkring 300 elever, og at den nu har sine egne bygninger.

– Og det er gået langt bedre, end vi turde håbe på, sagde formanden.

Nyt skolekøkken

Karsten Høy kunne også sløret for, at byggeplanerne ikke er færdige endnu. Planen er, at der ved siden af de øvrige faglokaler skal laves et skolekøkken, og det bliver formentlig indrettet ved det nuværende køkken og kantinen.

Søren E. Lüdeking lagde vægt på, at eleverne er med ved indvielsen, og derfor skal eleverne nu også bidrage til en tidskapsel.

Det skal ske ved, at eleverne i de kommende dage klassevis skal finde en tidstypisk ting, og tingene vil blive puttet i et rør, der som en tidskapsel vil blive muret ind i den nye sportshal.

– Så kan man senere, hvis man har lyst, eller hvis bygningen – Gud forbyde det – skulle blive revet ned, se, hvad der er tidstypisk for vores tid, sagde Søren E. Lüdeking.

 

 

 

Den nye hal dannede baggrund for indvielsen i skolegården.

 

– og indvendig er den nye hal lys og venlig

 

Efter indvielsen i gården var der “hapser” og drikkevarer indendøre. Her kunne alle se de lyse, venlige og moderne lokaler, og et par elever fik også lige en dyst ved bordtennisbordet.

Annonce