Tekst og foto: Johnny Tauman
20. juli 2018
Ribeegnens Dyrlæger ligger på Industrivej 30 B – et skilt fortæller, at der er tale om en kombineret ”butik” med dyrehospital og landpraksis.

Flot skilt på Industrivej
Forretningsfører Jens Christiansen oplyste over for RYK IND, at der er ansat 13,5 dyrlæger – de 4,5 arbejdere på klinikken, mens de øvrige 9 kører på landet. ”Omsætningen fordeler sig på samme måde,” fortalte forretningsføreren. Og så er der ansat 6 veterinærsygeplejersker, kontorfolk mm – i alt er vi 25 personer.

Enkel indgang – det er parkeringspladserne, der har højeste prioritet

Inden for hovedindgangen er der salg af anbefalede produkter samt kvalitets legetøj – i begrænset udbud.
Stor dyrlæge praksis startede hos Øbro
RYK IND startede besøget hos Ribeegnens Dyrlæger med en snak med forretningsfører Jens Christiansen og dyrlæge Susanne Rasmussen, som har klinikleder funktionen. Begge talte begejstret om deres arbejdsplads, som ligger i den ejendom, som Miljø / Levnedsmiddel i sin tid byggede. Den tidligere offentlige bygning er bygget om i flere omgange.
Ribeegnens Dyrlæger er ejet af 5 dyrlæger – og startede med Arne Øbros praksis på Vibevænget. Det var en mindre klinik med 3,5 dyrlæger.
Senere var der fusioner med praksis i Kalvslund, Roager, Gredstedbro mfl. Man har valgt at specialisere sig på kvæg, mink og smådyr, mens grise/svin er overdraget til Rødding og heste til Hestedyrlægerne på Farupvej.
Forretningsføreren samler trådene

Forretningsfører Jens Christiansen samler alle trådene!
Der var travlhed på klinikken, men også den fornødne tid til at snakke med og vejlede de enkelte ejere, som var på ”hospital” med deres kæledyr. “Antallet af deciderede operationer ligger i snit på 3 om dagen – men det handler jo også, hvordan en operation defineres,” fortalte Jens Christiansen – og fortsatte: ”I nogle tilfælde bedøver vi blot for f.eks. at kunne klippe dyrets negle. Men rigtige OP: omkring 3/dag.”
Alle faciliteter er til stede – som på et humant hospital

Alle maskiner og redskaber fremstår sterile og skinnende – sender et godt signal.
Dyrlæge Susanne Rasmussen viste rundt i bygningen. Det var tydeligt, at hun er meget professionel og stolt over faciliteterne.

Dyrlæge Susanne Rasmussen brænder for sit arbejde – og fortæller stolt om apparaturet

RYK IND fik lige en demonstration på, hvor hurtigt der kan gøres klar til operation.
Hun fortalte: “Hvis du tænker på et humant hospital, så kan man på samme måde på Industrivej udføre en helstøbt undersøgelse og behandling – fx ligger svaret på en blodprøve blot efter 1/2 time.”

På operationsstuen kan der opereres to dyr ad gangen – bemærk, at dyrlægerne arbejder siddende!
RYK IND er imponeret over specielt operationsfaciliteterne, men også “tandklinikken” og det intime værelse, hvor man kan tage afsked med sit kæledyr får thumbs up.
Katte har særlige forhold

Katterummet er forholdsvis nyt – det sikrer optimale vilkår for kattene – og så kan man ikke fornemme, at der overhovedet har været katte i rummet!
Og så det nyeste skud – et rum med bure til katte med alverdens muligheder for særlig individuel pleje. Målet er at skabe optimale for katten og dens psyke – katte kan være vanskelige at læse. “Rovdyret” skal man tage sig i agt for.
Rummet er opvarmet – og sterilt! Der fornemmes ikke duften af kat!
Susanne fremviste også, hvordan venteværelset er delt op kat/hund m.fl.
Hver dyrlæge har sit speciale
På klinikken behandles alle former for kæledyr, men Ribe-egnens dyrlæger er selvfølgelig skarpest på de dyr, der kommer hver dag. ”Skildpadder ser vi måske kun en gang om måneden – så her bliver erfaringen jo aldrig som ved hund og kat,” sammenfattede Jens og forklarede videre: ”På klinikken har den enkelte dyrlæge sit speciale: Susanne: hud, Christina: tænder, Morten: øjne, Jens: knogler og Annelise: medicinsk behandling, f.eks. sukkersyge.”
Dyrene har det bedst hjemme
Som hovedregel skal kæledyret med hjem – og ikke overnatte. Der tilbydes ikke pension.
(fortsættelse på søndag – med gårdbesøg)