Tekst og foto Hasse Jørgensen, tirsdag den 24. januar 2023

Trioen Tinne Rieck, Niels Toft og Kaare Byskov, der med stor succes driver Hotel Ribe og har genskabt restauration Kammerslusen, åbner om kort tid endnu en restauration. Denne gang i Vejers.

Den 15. marts sidst på formiddagen åbner trioen Dine & Wine, der har en fantastisk beliggenhed ved hovedstrøget til selve byen Vejers, til stranden og lige op af de to campingpladser, der ligger ved indkørslen til Vejers Strand.

Den nye restauration bliver indrettet i den bygning, der hidtil har lagt lokaler til Hedebo. Det er onkel og nevø, Martin og Jan Peters, der har købt bygningen, som er blevet totalt renoveret med helt nyt inventar både i restaurationen og i køkkenet.

Der bliver plads til ca. 60 spisende gæster inde og en stor terrasse med plads til mellem 80 og 100.

– Der bliver tale om en ren a la Carte restauration, hvor der bliver rigtig god mad til rimelige priser for både børn og voksne, og hvor service bliver i højsædet. Menuen bliver 75 procent Kammerslusens og 25 procent fisk og skaldyr, som de tyske turister efterspørger. Der bliver servering hele dagen, men modsat Kammerslusen, er Dine & Wine ikke baseret på selskaber. Selvfølgelig tager vi selskaber ind, men det bliver så i restaurationen, hvor der også vil være andre gæster, fortæller de tre bag Dine & Wine.

Om årsagen til, at de tre nu åbner den nye restauration, fortæller de, at det skyldes en henvendelse fra netværket. Kaare Byskov kender de to ejere, og da muligheden bød sig for at forpagte den nye restauration, slog de tre til.

Kaare Byskov: – Der er ingen tvivl om, at Vejers er inde i en rivende udvikling. Varde Kommune har store planer for området, og Real Dania skyder store beløb ind i byfornyelsen. Området kan ikke udvides på grund af det militære øvelsesområde, så i stedet hæver man kvaliteten på stedet.

Niels Toft: – Det bliver sådan, at de turister, der vil have lidt mere ro og lidt mere kvalitet, fremover vil søge til Vejers, hvor hele bymidten med tiden bliver ændret. Dertil kommer at familien Sleikær på et tidspunkt genåbner badehotellet, og det vil også give et løft.

Trioen bag Dine & Wine er i fuld gang med ansættelsen af personale. Indtil nu er der ansat en køkkenchef, Malik Reimer Jensen, der er udlært på Kaare Byskovs tidligere restauration Ribehøj, og Andreas Nielsen, der har en fortid bl.a. på Stenbohus, café Peppers og restauration Kammerslusen.

På spørgsmålet om, hvorvidt det er svært at få personale, lyder svaret: – Det skal være og er sjovt at arbejde hos os. Der skal være gode arbejdsforhold, hvor der også er tid til at holde fri selv i denne branche. Vi har haft stor succes med at beholde de folk, der er begyndt hos os.

– Med to par bag restaurationerne, der alle er i branchen, er det altid muligt at få folk sat ind, hvor der er et behov, siger Kaare Byskov med henvisning til kæresten, der er ansat på restauration Kammerslusen.