Project Description

Tekst: Renè Jørgensen foto: Esbjerg Kommune
1. marts 2021.

Ribe-pigen Lene Voetmann starter i dag som Esbjerg Kommunes nye pårørendevejleder, og dermed skal hun primært hjælpe pårørende til personer med fysisk eller psykisk langvarende sygdom eller handicap.

I sin faglige rygsæk medbringer hun uddannelser som både pædagog, vejleder og familieterapeut, så hun har de allerbedste forudsætninger for at støtte pårørende med professionel vejledning og for at sikre sammenhængende hjælp på tværs af de forskellige afdelinger i kommunen.

Handicaprådet satte fokus på behovet for at få en særlig kontaktperson for pårørende i et budgetforslag sidste år. Siden da har Esbjerg Byråd fundet finansiering til en stilling, der i første omgang løber i to år.

– Flere andre danske kommuner har succes med at gøre en særlig indsats for pårørende, og det har længe været et stort ønske at kunne tilbyde denne vigtige funktion i Esbjerg Kommune. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu har fået ansat Lene Voetmann, så det bliver lettere at være pårørende, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

Tværgående samarbejde

Lene Voetmann vil arbejde på tværs af de kommunale afdelinger for at sikre et smidigt samarbejde. Det er ambitionen, at pårørende på den måde oplever én indgang til kommunen.

Ud over det interne samarbejde i Esbjerg Kommune, kommer den nye pårørendevejleder også til at have tæt dialog med andre samarbejdspartnere, der allerede har været involveret i selve ansættelsen.

– Vi nedsatte en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Handicaprådet, Ældrerådet, Udsatterådet og Frivillighuset Vindrosen, der har været med til at vælge den rigtige kandidat. Og der var enighed i ansættelsesudvalget om at pege på Lene Voetmann, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Hvem kan få hjælp

Alle voksne pårørende kan blive guidet videre eller få råd og vejledning hos pårørendevejlederen.

Målgruppen omfatter pårørende til mennesker med langvarig fysisk eller psykisk sygdom eller handicap. Det kan også dreje sig om aldersbetingede funktionsnedsættelser eller udfordringer på grund af et misbrug.

En af de vigtige opgaver for pårørendevejlederen bliver individuel vejledning og sparring, der tilpasses efter behovet hos den pårørende. Det kan fx handle om konkrete bekymringer eller praktiske udfordringer i hverdagen. Der vil være stor fokus på, om den pårørende også selv har udfordringer, og måske er der brug for gode råd om, hvordan man passer på sig selv, når man er nær pårørende til en, der har det meget dårligt, skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

46-årige Lene Voetmann tiltræder den to-årige stilling den 1. marts 2021.

Fakta

Lene Voetmann kommer fra en stilling på Troldkær i Rødding i Vejen Kommune, hvor hun har været i 7 år. Troldkær er et bo -, arbejds- og oplæringstilbud for unge med særlige behov i alderen fra 17 til 30 år. Lene er et kendt ansigt i Ribe. Ikke mindst for sit frivillige arbejde i Ribe Håndbold Klub.
Lene har tidligere arbejdet inden for jobområdet i det tidligere Ribe Kommune. Den gang bestred hun jobbet som jobkonsulent med base i projekthuset før hun sluttede som ungdoms- og uddannelsesvejleder i Ribe men med ansættelse i Esbjerg Kommune.

Annonce