Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto privat, søndag den 21. maj 2022

Et nyt, spændende initiativ, der med succes er gennemført i Roskilde, er på vej til Ribe.

Det er den tidligere Ribe-pige, Tina Werborg, der mandag den 13. juni præsenterer sin succes Another Closet på et aftenmøde på DanHostel i Ribe.

Ideen går ganske enkelt ud på, at medlemmerne kommer med noget af deres tøj fra garderoben derhjemme, som de ikke længere bruger. Det låner de ud til Another Closet, og til gengæld kan de selv låne noget af det tøj, som andre medlemmer har indleveret. På den måde får man nyt tøj en gang i måneden, hvis man tegner et abonnement på ordningen.

Tina Werborg, der er tøjaktivitet, forfatter og igangsætter, fortæller, at det tøj, det drejer sig om, skal være ordentligt tøj, som de, der låner det ud, godt kunne tænke sig at se sin bedste veninde i.

– Jeg er ikke modstander af tøj, og jeg har altid været glad for min egen garderobe, men det handler om at se tøj i et klimaperspektiv, og det handler om tøjkultur, hvor vi bruger for mange penge på noget, der ikke gør os glade.

– Jeg er ikke mod forbrug og mod tøj, og jeg kigger på, hvordan vi kan gøre det bedre, siger Tina Werborg.

Hun har udgivet bogen Garderobemanifestet, ti gode grunde til at genoverveje dit næste tøj køb.

– Jeg er vokset op i familie, hvor man dyrkede håndarbejde. Tidligere har jeg ikke selv brugt nål og tråd for at reparere tøj men købte nyt. Men man kan godt sy en knapt i fremfor at kassere tøjet, og man kan godt reparere det. Jeg vil gerne fortælle, hvad man kan gøre, og det skal være let for folk at være med, fortæller Tina Werborg.

Tina Werborg startede sit Another Closet I Roskilde, hvor det er blevet en stor succes, og hun arbejder nu på at udvide ideen bl.a. til Ribe.

I Roskilde har hun et samarbejde med en luksus genbrugsbutik i København, og Tina Werborg understreger, at det skal være ordentligt tøj, der cirkulerer i Another Closet.

Tina Werborg siger videre, at mødet i Ribe er et helt uforbindende orienteringsmøde, hvor hun vil fortælle nærmere om ideen og dens baggrund. Derefter kan man så drøfte, hvorvidt der er basis for at starte Another Closet i Ribe.

– Der er allerede en del interesserede, der har meldt sig, og man er meget velkommen til at skrive til mig og melde sig til, lyder det fra Tina Werborg.

Du kan læse mere om Tinas borg ved at klikke på linket her https://www.saxo.com/dk/garderobemanifestet_tina-werborg_haeftet_9788770367752

Du kan læse mere om Another Closet her https://www.anothercloset.dk/

Mere om mødet i Ribe her https://fb.me/e/1tD2AhgSb

Annonce