Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, arkivfoto Ryk Ind Ribe, fredag den 30. oktober

Museumsinspektør Anna Schram Vejlby forlader Ribe Kunstmuseum, idet hun d. 1. januar 2021 tiltræder stillingen som direktør på Fuglsang Kunstmuseum på Lolland.

Anna Schram Vejlby startede om forskningsinspektør på museet d. 1. feb. i år og har på trods af den korte tid, som også har været præget af nedlukningen i forårsmånederne, bidraget væsentligt til museets faglige arbejde. Den aktuelle udstilling Stilhed før Storm. Vadehavets kunst er bl.a. hendes store fortjeneste.

– Det er med vemod, men også stolthed, at vi til årsskiftet må vinke farvel til Anna Schram Vejlby.

– Jeg havde set frem til gode år sammen med Anna Schram Vejlby på museet, men glæder mig nu over, at jeg netop med hende på direktørposten på Fuglsang Kunstmuseum kan fortsætte og videreudvikle vores givende samarbejde med kollegerne derovre, udtaler museumsdirektør Dagmar Warming, Ribe Kunstmuseum.

– Min korte tid på Ribe Kunstmuseum har været både lærerig og personligt meget berigende, siger Anna Schram Vejlby, der fortsætter: – Jeg har haft det store privilegium at arbejde med Dagmar Warming og et team af fantastisk dygtige kolleger. Samtlige medarbejdere lever og ånder for kvalitet, og jeg ser frem til at samarbejde med dem i fremtiden. For jeg slipper nemlig ikke byen helt: Ribe Kunstmuseum og Fuglsang Kunstmuseum har tradition for et stærkt parløb og vil forhåbentlig også have glæde af hinanden i fremtiden. Begge museer har fornemme samlinger af dansk kunst og medarbejdere med stor iderigdom – så mulighederne for fælles fodslag fremover er talrige.

Annonce