Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, fredag den 15. september 2023

Livsbekræftende familiehistorier, der kaster lys på de stille eksistenser i den jyske provins – i dette tilfælde Sønderjylland – er blevet en slags varemærke for filminstruktøren Frelle Petersen, der her trækker på erfaringer fra sin opvækst i det sønderjyske. I første omgang med filmen ”Onkel”, som blev en bragende succes både hos anmeldere og publikum.

Nu viser Ribe Filmklub efterfølgeren ”Resten af Livet” i Seniorbio tirsdag den 19. september kl. 15.30 i Fællessalen, seminarieHuset med gratis adgang for alle.

”Resten af Livet” handler om Maren og Egon, der lever et stilfærdigt liv i deres gulstens parcelhus og nyder tilværelsen, indtil familien rammes af en ubærlig tragedie. Med sin helt egen lavmælte fortællestil udfolder instruktøren, hvordan familien tackler denne tragedie i dagligdagen.

Filmen er optaget i Tønder og har Teater Møllen skuespilleren Ole Sørensen i den bærende rolle som faren Egon. Jette Søndergaard, som var med i filmen ”Onkel”, spiller familiens datter.

Filmmagasinet Soundvenue skrev: ”Resten af Livet” gør ikke et stort væsen af sig, men når rulleteksterne rammer, er man dybt påvirket af at have været del af familiens liv i små to timer”.

Filmen blev nomineret til både Robert og Bodil priser.

Ribe Filmklub drives i et samarbejde mellem Biografforeningen Dagmar og Ribe Bibliotek. Filmene i Seniorbio vises i samarbejde med Ældre Sagen i Ribe.