Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, torsdag den 13. januar 2022

 Corona-restriktionerne er lempet for kulturlivet. Det betyder, at Ribe Filmklub nu efter en enkelt aflysning kan begynde at afvikle sæsonens filmprogram.

Det sker med “A Star is Born” i seniorbio tirsdag den 18. januar kl. 15.30 i Fællessalen på seminarieHuset.

Filmen er tredje genindspilning af dramafilmen “Hollywood bag kulisserne” fra 1937. Filmen er desuden genindspillet i 1954 med Judy Garland og James Mason med titlen “En stjerne Fødes” samt igen i en ny udgave i 1976 med Barbara Streisand og Kris Kristofferson i hovedrollerne.

I den nyeste udgave “A star is born” er de ledende roller besat med Bradley Cooper og Lady Gaga som henholdsvis rockstjernen Jack(son) og natklubsangerinden Ally. Det musikalske er ført up to date med flere ørehængere som for eksempel “Shallow”.

Handlingen er bundet op på en kærlighedshistorie mellem to musikere, den alkoholiserede Jack og Ally, som mangler selvtillid. Jack tager hende under sine vinger, og i takt med, at kærligheden blomstrer mellem de to, får Ally den selvtillid, hun altid har manglet for at blive stjerne. Jack hjælper hendes karriere i gang, parret bliver gift, og for en stund virker alt lykkeligt. Men efterhånden, som hendes succes overhaler hans, tiltager drikkeriet og de indre spændinger i forholdet.

Filmen modtog både en Oscar og en Golden Globe for bedste sang.

Berlingske skrev:” Filmen er en påmindelse om, hvad Hollywood kan, når de er bedst”.

Alle er velkomne og det er gratis. Husk coronapas samt mundbind, som skal bæres til man sidder ned. Det er et krav fra myndighederne.

Ribe Filmklub er et samarbejde mellem Biografforeningen Dagmar og Ribe Bibliotek. Seniorbio-forestillingerne tilrettelægges i samarbejde med Ældre Sagen i Ribe. 

Annonce