Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, torsdag den 16. november 2023

En ældre, velklædt og bevæbnet herre går en solrig dag ind i en bank i Texas og beder pænt om pengene. Det samme sker efterfølgende i flere banker, og ordensmagten bliver klar over, at de har med en erfaren seniorbankrøver at gøre. Og så går en menneskejagt ellers i gang.

Og dermed er scenen sat til ”Den sidste Gentleman”, som Ribe Filmklub viser som seniorbio forestilling tirsdag den 21. november kl. 15.30 i Fællessalen, seminarieHuset med gratis adgang for alle.

I filmen følger vi Forrest Tucker, som hele sit lange liv har røvet utallige banker, været hyppig gæst i fængslet og er flygtet lige så mange gange.

Mødet med den smukke enke Jewel ændrer imidlertid hans livsstil, og han beslutter at begå sit sidste kup, men hans fortid er på jagt efter ham.

Filmen fortæller en autentisk historie om bankrøveren Tucker, der nåede at have en imponerende lang kriminel karriere.

Filmen er en kupkrimi, en komedie og et kærlighedsdrama på én og samme tid med Robert Redford og Sissy Spacek i de to bærende roller.

Berlingske skrev:” En funklende og fin fortælling om at leve et liv, der er i overensstemmelse med ens ønsker”.

Ribe Filmklub drives i et samarbejde mellem Biografforeningen Dagmar og Ribe Bibliotek. Filmene i Seniorbio vises i samarbejde med Ældre Sagen i Ribe.