(Foto René Jørgensen)

Tekst: Johnny Tauman      Foto: René Jørgensen (fra første opgør)
27. februar 2024

Efter en forfærdelig ringe 1. halvleg (18-11), så kom Ribe-Esbjerg HH tilbage i 2. halvleg, hvor holdet kom på minus to (31-29) med to minutter tilbage af kampen. Svend Rughave reddede dog et forsøg fra Emil Grønbech, og holdet kvalificerede sig dermed med sikkerhed til slutspillet.
Kampens sluttede (34-30).

Forfærdelig første halvleg

Ribe-Esbjerg HH måtte overlade den blå spilledragt til Mors-Thy, da holdene mødte hinanden i Thyhallens TV-kamp tirsdag aften. I stedet var REHH iført en gul spilledragt. Holdet kom lidt famlende fra start og kom forholdsvis hurtigt bagud med (5-1).

Selvom der blev brændt rigeligt i begge ender, så måtte cheftræner Anders Thomsen allerede efter 9 minutter tage 7-mod-6 spillet i brug.
Med blot 12 minutters spil viste måltavlen (7-2) – og derfor Team-Time-Out (næsten den samme start som i hjemmekampen mod Skjern Håndbold). Det blev (9-2) – en let scoring for MTH i det tomme mål. I overtal begik Emil Grønbech angriberfejl – det 6. tekniske fejl!
Efter en scoringspause på godt ni minutter scorede Andreas Søgaard til (9-3).
William Aar virkede irriteret, og han fik ikke styr på sit spil – fik en udvisning efter 23 minutters spil. I overtal øgede hjemmeholdet til (13-7) og (14-7) – det sidste mål scoret af målvogter Svend Rughave. Simon Birkefeldt blev skadet, inden MTH bragte sig på (15-7). En RIGTIG dyr udvisningsperiode!
To mål i halvlegens slutfase betød en målforskel på syv mål (18-11)

Fik flot comeback i 2. halvleg

Status før 2. halvlegs start: Niklas Kraft stod med en redningsprocent på 31,8 bedre end MTHs Svend Rughave på 26,7 %.

(Foto: René Jørgensen)

Mors-Thy Håndbold fortsatte, hvor holdet slap og bragte sig foran både (20-11) og (21-12). Kun godt spil af Niklas Kraft holdt holdet inde i kampen. Det blev for meget for Cheftræner Anders Thomsen som tog en Team-Time-Out for at ændre holdets taktik. Rughave tog en oplagt chance fra Andreas Søgaard, som jo skaden god (21-14).
REHH fik en god periode og reducerede med nogle hurtige mål til (22-17). En udvisning Jesper Lindgren skulle blive spændende at følge – hvad ville den koste? Denne gang (1-1), så stadig en forskel på fem mål (23-18) – og (25-20).

Sidste Team-Time-Out til Anders Thomsen – bagud med (27-20). Vælger at spille 7-mod-6.
Flot underhåndsskud af Emil Grønbech (27-22), og herpå anden udvisning til William Aar. I undertal trækker Morten Jørgensen en udvisning – og (28-24) ved Mathias Jørgensen på straffekast.
Ribe-Esbjerg HH viste sammenhold og kom på minus tre (28-25). Men endnu en teknisk fejl fra Elvar Ásgeirsson gjorde vanskeligt, men heldigvis begik MTH også fejl (29-26).
Men Frederik Tilsted var skarp (30-26) med sin 13. scoring.
Seks minutter tilbage og i overtal bagud med tre. Hvordan skulle REHH få reduceret? Niklas Kraft var svaret med stor redning. Men så en skridt forseelse i overtal (31-27).

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut

(5-2), (11-5), (pause 18-11), (23-17), (28-24), (slut 34-30)

Målscorere

Mors-Thy Håndbold: Frederik Tilsted 14, Mads Aarhus Svane Knudsen 6, Henrik Tilsted 4
Ribe-Esbjerg HH: Andreas Søgaard 7, Elvar Ásgeirsson 6, Mathias Jørgensen 4, Emil Grønbech og William Aar hver 3, Jakob Frederiksen og Morten Jørgensen hver 2, Simon Birkefeldt, Jesper Lindgren og Axel Franzén hver 1

Målvogternes redningsprocenter

Mors-Thy – Svend Rughave –  27,5 %
Ribe-Esbjerg – Niklas Kraft – 27,91 %

Næste kamp

Ribe-Esbjerg skal endnu engang på tur i det vestjyske – i Holstebro venter TTH fredag d. 8. marts. Det er et hold, som igen i denne sæson, har underpræsteret og tabt kampe med blot et enkelt mål – som da holdet i den sidste kamp tabte hjemme til Mors-Thy Håndbold med (34-35).
I det første opgør i Blue Water Dokken vandt Ribe-Esbjerg Håndbold med (32-29).