Tekst: Johnny Tauman    Foto: René Jørgensen
4. april 2021

Så sluttede grundspillet i herreligaen – og selvom Ribe-Esbjerg HH leverede en katastrofal indsats – uden gejst og motivation mod et heroisk kæmpende hold fra TMS Ringsted, som udmøntede sig i et nederlag på (30-32) efter pausestillingen (14-16) – beholdt holdet 9. pladsen.
Der betyder, at REHH er klar til kvalifikationsspillet, som begynder senere i april. Holdet møder de 4 øvrige deltagere én gang – og det hold, som ligger sidst efter disse kampe, skal møde et hold fra 1. division for at bevare pladsen i ligaen.

Andre boller på suppen

Hvis Ribe-Esbjerg HH vil sikre sig endnu en sæson i herreligaen, så skal der andre boller på suppen. I den netop afviklede runde, har Lemvig-Thyborøn Håndbold spillet uafgjort ude mod KIF Kolding (31-31), Århus Håndbold har ude slået SønderjyskE så sikkert som (27-33), mens Fredericia Håndbold hjemme tabte med (26-30) til GOG – og Skanderborg Håndbold ligeledes hjemme tabte med (25-33) til Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

Det var opløftende at se Nicolai Nygaard vende tilbage efter en længere pause pga. skader – og han fandt vej til netmaskerne fire gange. Ligeledes fik også Morten Jørgensen hul på bylden – og scorede tre mål fra venstre fløj.

1. halvleg

I en jævn 1. halvleg kom TMS Ringsted bedst fra start og førte bla. (2-4) og (2,5), men heldigvis for hjemmeholdet leverede Kasper Kvist sin bedste periode med tre scoringer. Der kom igen balance i tingene ved (8-8) og (9-9) – og da hjemmeholdet havde bragt sig foran (10-9) trykkede cheftræner Dalmose straks på den grønne Team-Time-Out-knap. De taktiske anvisninger fra Christian Dalmose gav pote – og spillerne fra Sydsjælland tog ansvar og bragte sig foran med to igen (11-13) og (12-14).
Daniel Ingason bragede igennem til (14-15), men et udnyttet straffekast betød pausestilling på (14-16).

2.halvleg

I anden halvleg fortsatte hjemmeholdet med det ukoncentrerede spil – og først da måltavlen viste (15-20), skete der en forandring. Morten Jørgensen fik chancen fra fløjen (16-20) – og cheftræner Kristian Kristensen tog en Team-Time-Out. Men det ændrede ikke det store – og 7-mod-6 spillet var heller ikke nøglen. Stillingerne i løbet af halvlegen var (20-25), (23-27), (26-27).
Men 8 minutter tilbage var det ved at ”gå gummiarm” hos udeholdet, det skulle bruge en sejr for at have et spinkelt håb om direkte nedrykning.
Nicolai Nygaard bragede bolden ind (27-28). Ved stillingen (28-29) lavede TMS Ringsted en genialt mål med en VIP aflevering fra fløjen (28-30).
En sløset fejlaflevering blev alt afgørende – (29-32).
Morten Jørgensen kunne med sin 3. scoring blot reducere til (30-32).
Det var ikke nok for TMS Ringsted, som igen må ned i 1. division.