Ribe-egnens unge er blevet dygtigere de sidste fem år

Hjem/Ribe-egnens unge er blevet dygtigere de sidste fem år

Annonce

Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, torsdag den 6. december

– Vores elever er blevet væsentligt dygtigere. Hvad de kommer med fra folkeskolen, ser bedre ud, og de elever, vi får nu, er dygtigere end de, vi fik for fem år siden.

Det slår rektor på Ribe Katedralskole, Kristian Bennike fast, men rektor kan ikke give en entydig forklaring på, hvorfor det er sådan.

Katedralskolens primære optageområdet er Ribe-egnen, og lederen af Vadehavsskolen, der omfatter skolerne i Ribe, Egebæk-Hviding og Gredstedbro, Anita Kallesøe Jørgensen, kan heller ikke give en entydig forklaring på, hvorfor det er sådan. Tvært i mod peger Anita Kallesøe Jørgensen på flere ting, der gør sig gældende.

– Det er da dejligt at høre, men jeg kan ikke give en ensidig forklaring på, hvorfor det er sådan.

-Elevernes afslutningskarakterer er ikke blevet bedre de sidste år, og det er dem, vi måles på. Men der kan være en række andre faktorer, der spiller ind. Vores personale er meget fokuseret på at forberede eleverne til den tid, der venter efter folkeskolen, og elevernes trivsel i folkeskolen er rigtig god. Det kan være, at det ruster eleverne bedre til den studieform, der er på gymnasiet, som vi har et rigtig godt samarbejde med.

– Desuden er der flere af vores elever, der har fritidsjob, og det kan også medvirke til at modne dem og forberede dem til de krav, der stilles på gymnasiet. Også mange af vores elever tager på efterskole, og det kan også være en medvirkende årsag, siger Anita Kallesøe Jørgensen.

Hun påpeger også, at personalet på folkeskolerne i dag starter tidligere på at forberede eleverne på tiden efter folkeskolen, og det kan også være en medvirkende årsag.

 

Annonce