Tekst og foto: Renè Jørgensen
10. juni 2022.

Ribe Dyrskue 2022: Alt tegner godt

Sidste års dyrskue var noget ganske særligt. En cocktail af rekordmange dyr og masser af besøgende, men også Corona-restriktioner og Ribe Å, der løb over sine bredder, gav dyrskuearrangørerne både sved på panden og vand i gummistøvlen.

– I år flasker tingene sig indtil videre, siger tovholder Jens Christiansen, der glæder sig over, at dyrskuegængerne sidste sommer ikke lod sig slå ud af åvand.

Årets program

Ud over de mange bedømmelser af dyr, så byder årets program på gamle kendinge som VM i Gummistøvlekast, Grisevæddeløb, Heste-parade og den afsluttende Ærespræmie-parade. Der er også nye indslag på programmet og spændende ting i støbeskeen:- For første gang kommer Tønder Politihundeforening og laver opvisning med politihunde. Det glæder vi os meget til at se. Og så arbejdes der på et helt nyt underholdningsindslag, men det kan jeg desværre ikke røbe mere om lige nu.

Stor opbakning

Ribe Dyrskue oplever stor opbakning fra erhvervsudstillere, og det har derfor været nødvendigt at øge antallet af pladser på udstiller-arealet, som er tæt på udsolgt. Erhvervsudstillerne og det lokale erhvervsliv har også været generøse med sponsoreringen af ærespræmier, så der i år er flere præmier at kæmpe om end normalt. Arrangørerne håber derfor på stor tilslutning fra dyreudstillerne.

– Når vi i år har godt med ærespræmier skyldes det, at vi sidste år havde enormt mange tilmeldte dyr, som et af landets eneste afholdte dyrskuer. En del virksomheder har så valgt at fastholde en ekstra ærespræmie i år, og det er vi naturligvis meget taknemmelige for. Nu håber vi så bare, at dyreudstillerne stiller talrigt op, siger Jens Christiansen.

Der er netop åbnet for tilmeldinger af dyr, så det vides endnu ikke, hvor mange dyr der kommer.

Ribe Dyrskue 2022 afholdes 29. juli kl. 9-16:30 på Hovedengen i Ribe.