Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
17. juli 2021

Motionister i Ribe Cycle Club glæder sig allerede til arrangementerne i august, hvor der er tilbud om deltagelse i to velkendte ture til henholdsvis Vorbasse og Harzen.
– Ribe Cycle Club – der indtil for et par år siden hed Ø. Vedsted Cycle Club, har ikke Licens, så hvis man ønsker at deltage i cykelløb, så må man vælge et klub i Esbjerg eller Vejen, fortæller kasserer Paul Thulstrup Nielsen fra Sdr. Farup. Han glæder sig til igen at møde vennerne på sin professionelle Specialized Racercykel, der kun vejer 6,5 kilo.

Det kræver gode ben at komme op PÅ cyklen (privat arkivfoto)

Fortræning til bjergetaper

På Vorbasse-turen skal der højdetrænes i Vejle Ådal, inden holdet drager til et familiehotel med halvpension i Braunlage. – Vi plejer at køre 3 dage rundt i Harzen – og kommer forbi Bloksberg og andre hårde stigninger, siger Paul og fortsætter: – Alt efter hvor mange vi skal af sted, så køres materiellet i to kassevogne fra CB Auto, hvor FIAT er sponsor i vores klub. Én gang var vi 40-50 afsted, mens det typiske antal ligger omkring de 30.

Hellere ud på landevejen

Naturligvis skal Tour de France lige vendes, hvor Jonas Vingegaard jo på bedste vis repræsenterer Danmark. – Jeg sidder ikke klistret foran skærmen, fortæller Paul, der hellere selv vil ud og trampe pedaler: – Men jeg har bemærket hans flotte resultater i bjergene. Heller ikke home-training i løbet af vinteren bider på Paul Thulstrup Nielsen, som ikke har lyst til at køre race virtuelt med andre i det kombinerede hobbyrum / værksted / garage.

Uddrag fra hjemmesiden

På Ribe Cycle Clubs hjemmeside er der to beskrivelser af henholdsvis Vorbasseturen og Harzenturen (forkortet red.).

Lang lørdag – 7. august – gælder det Vorbasseturen

Deltagerne mødes kl 7.00 på Kvicklys P plads, hvorfra de kører i privatbiler, med cyklerne bagpå, til Vorbasse camping, hvor der startes med kaffe og rundstykker kl. 8.00. Der cykles i flere hold / niveauer, alt efter antal tilmeldte og der er 2 ruter at vælge imellem – 100 km / 130 km.
Pga. af de mange højdemeter er turen en god fortræning til Harzenturen, men alle er naturligvis velkomne på denne flotte tur, som bl.a. går gennem Vejle Ådal.
Ca. midtvejs på ruten holdes pause hos en bager, hvor klubben er vært ved brød og drikkelse.

Harzen-Tour 2021

Harzenudvalget har lavet aftale frau Winkel fra hotel Zur Erhlung i Braunlage til turen, der er planlagt til at foregå i perioden 19. – 22. august.
Deltagerne deles op i hold, så vidt muligt efter niveau, og der arrangeres fælles ture i det flotte Harzen landskab. Der bliver cyklet en kort tur torsdag eftermiddag efter ankomst, en lang tur om fredagen og ligeledes en lang tur om lørdagen med tilbud om to ruter pr dag- en A rute og en B rute. Strabadserne i bjergene vil være i omfanget af 90-110 kilometer.

Annonce