Tekst Hasse Jørgensen, arkivfoto privat, sønag den 11. februar 2024

To gange tidligere – i 2020 og 2023 – er Ribe Camping blevet udnævnt som årets bedste campingplads, og nu er den populære plads i Ribes nordlige udkant igen nomineret.

Det er Dansk Camping Union – DCU – der står for udvælgelsen, og den sker søndag den 25. februar klokken 12 på udstillingen Ferie for Alle, der holdes i Messecenter Herning fra fredag til søndag.

Nok er det DCU, der er praktisk arrangør af udvælgelsen, men det er campister og andet godtfolk, der afgiver deres stemme og dermed bestemmer, hvilken af de nominerede pladser, der skal vinde indenfor de forskellige kategorier.

Ud over at være nomineret til begrebet bedste danske campingplads, er Ribe camping også nomineret i grupperne service, faciliteter og udlejning.

På DCU’s hjemmeside står der: ”I årets Danish Camping Awards er det de virkelige eksperter, campisterne, som bestemmer vinderne. Tidligere har det kun været fagfolk fra DCU og andre dele af campingbranchen, som har haft noget at sige, når vinderne af Danish Camping Award er blevet kåret, men det er der lavet om på, og det er derfor campisterne, som har stået for nomineringen af campingpladser.

Finalisterne i de enkelte kategorier er nu fundet, og det betyder at du kan afgive din stemme og være med til at bestemme, hvem der skal gå hjem fra Ferie for Alle med et trofæ. Der skal findes en vinder i alle 12 kategorier herunder prisen for “Årets danske campingplads”.

Indehaverne af Ribe Camping, Anne Schested Hansen og Jonas Grønbech Sørensen, lagde ikke skjul på deres glæde over udnævnelsen i 2023, hvor parret sagde til Ryk Ind Ribe: – Det betyder utroligt meget. Det er jo vores gæster, der har nomineret os, og det er vi fantastisk glade for.

Afstemningen om årets bedste pladser finder sted frem til den 21. februar, og på DCU’s hjemmeside kan du afgive din stemme.