Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, mandag den 22. november

Julen nærmer sig med raske skridt, og på fredag starter et omfattende program i Ribe under fællestitlen Peters Jul i Ribe med reference til den nok så berømte bog Peters Jul skrevet af Johan Krohn efter sigende i Ribe.

Bogen er for mange indbegrebet af dansk jul og julehygge, ligesom Danmarks ældste by er fyldt med julehygge hele december.

Folkene bag Peters Jul har lagt et omfattende og meget spændende program for hele juleperioden, der starter allerede på fredag den 26. december, hvor hyttebyen på Torvet åbner med sine gode tilbud, og hvor julemanden vækkes på Danmarks ældste og måske hyggeligste hotel, Hotel Dagmar. Herefter tænder  julemanden byens store juletræ på Torvet lige ved domkirken.

Og derefter går det løs med en masse forskellige arrangementer koncentreret i weekenderne. Der er masser af musik i byens gader, der er rundtur med Peters Far, vægterrundgang, kanekørsel (på hjul, hvis sneen svigter. Red.), besøg af snedronningen, juleløb og meget mere.

Søndag den 12. december giver Ribe Mandskor koncert på Det Gamle Rådhus klokken 16, og tirsdag den 21. december er der julekoncert klokken 19 i domkirken med Julie Berthelsen.

Søndag den 19. december er der det store juleoptog, og det hele slutter den 23. december klokken 16, hvor der er dans om det store juletræ på Torvet. Her er der tradition for, at ripensere i alle aldre, bosiddende i byen eller hjemvendt fra andre destinationer for at fejre jul, mødes for at danse om det store juletræ med uddeling af godter til børnene og for at ønske hinanden glædelig jul inden den store højtid fejres i familiens skød.

Du kan se det udførlige program for Peters Jul ved at klikke HER

Ribe er klædt i varmt julelys

Annonce