Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, lørdag den 1. maj

Vejret er godt. Både ude og inde sidder folk ved bordene og nyder det gode øl.

Stedet er Ribe Bryghus, hvor der for alvor igen er kommet gang i aktiviteterne med både brygning og salg af de gyldne dråber efter corona-nedlukningen.

Brygmester Lars Nielsen fortæller, at de tre ejere af bryggeriet er meget spændte på, hvordan fremtiden udvikler sig.

– Kort tid efter vi flyttede til den gamle remise fra Skolegade og indrettet bryggeriet her, blev samfundet jo mere eller mindre lukket ned, så vi har aldrig prøvet at have en normal situation her på stedet, forklarer brygmester Lars Nielsen, mens han og medindehaverne Steen Sahl og Mark Vind er i fuld gang med arbejdet i bryggeriet.

Bryggeriet er lige nu åbent for gæster fredag fra klokken 15 til 18 og lørdag fra 10 til 18, hvor bryggeriets gode produkter kan nydes både inde og ude.

– Men i løbet af en måneds tid regner vi også med at kunne sælge små, lette anretninger, der relaterer sig til øl. Det er ikke sådan, at folk skal spise sig mætte her, men der er mange, der gerne vil have noget mad til øl, og det kan de få til den tid, fortæller Lars Vind.

Hvordan der vil være åbent på bryggeriet i løbet af sommeren, afhænger af behovet.

– Vi har som sagt ikke oplevet en normal periode, og vi vil holde meget nøje øje med behovet og holde åbent efter det. Indtil videre har vi ansat fire unge mennesker, der kan betjene kunderne i cafeen og uden dørs, og får vi rigtig travlt, skal vi nok have flere ansat. Men nu må vi se, siger Lars Nielsen.

De hyggelige lokaler på bryggeriet, hvorfra der er udsigt til produktionshallen, kan i øvrigt også lejes til forskellige selskaber og arrangementer.

Annonce