Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
12. september 2021

Fra årsskiftet bliver Ribe førende inden for handel med kamera og fotoartikler – nemlig med to butikker (Click Ribe og Lasbo PhotoCare), hvor Esbjerg vil stå tilbage med blot én butik. – Jeg har besluttet at lukke min fotobutik i Kirkegade, fortæller Frank Leed, der senere på efteråret vil holde et ophørsudsalg.
Beslutningen har naturligvis været vanskelig, men Frank Leed vil satse på de to butikker, som giver det bedste afkast gennem det bredeste kundegrundlag. – Jeg er rigtig glad for Lasbo PhotoCare, som også med tilbud om atelier optagelser har haft et forrygende salg i 2021 på trods af Covid 19, siger Frank til RYK IND RIBE. Butiksleder Minna Øbom Poulsen har formået at modernisere og indrette butikken med et vareudbud, som trækker kunder til.

Butikken i Sædding Centret fortsætter

– I Esbjerg vil jeg fortsat have butikken i Sædding Centret, selvom ingen ved, hvor længe det er muligt. Når der engang skal bygges et nyt og mindre butikscenter på stedet ud mod Tarphagevej, vil jeg naturligvis overveje fremtiden, for der BØR være en fotohandler i Esbjerg, lyder det bestemt fra Frank Leed, der har rundet de 50 – og ikke længere er den hurtigste på fodboldbanen. – Jeg nyder at spille bold og kæmper alt, hvad jeg har lært som både træner og spiller, kommer det med et smil samtidig med en lille afsløring: – Når vi kommer i angreb løber jeg stadig for fuld damp fremad, men nu lyder det fra medspillerne – ”husk at du også skal have luft til at komme hjem igen”.

Pasfoto hos kommunen snupper kunder

I fotoforretningen i Sædding udføres der mange fotoopgaver – især pas- og kørekortfoto er der endnu nogle af, hvor specielt personer med handicap får løst sine opgaver. Men spørgsmålet er hvor længe! Overalt i hele landet opsættes der automatiske fotostandere på kommunernes borgerserviceenheder – det betyder, at fotohandlernes mister muligheden for denne omsætning.
I Aalborg har fotohandlerne råbt højt – men udviklingen viser, at det er vanskeligt at ændre adfærd, når nu det er ”lettere” at betale dyrt for at foto ved kommunen frem for at skulle forbi fotohandleren.
Pris for pasfoto hos Esbjerg Kommune: 125 kr.

Annonce