Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
9. september 2021

Peder Dovns Slippe bliver ofte glemt, når turister besøger byen. Men slippen har også ændret karakter, siden vi andre var børn og kom der tilbage i 60´erne. Der er faktisk tale om en særdeles hyggelig smutvej mellem Torvet og Sortebrødregade – og hvor de færreste egentlige tænker over, at den i gamle dage også fungerede som transportvej for spildevand / regnvand, som blev ledt videre gennem Kølholts Slippe til åen.

Hvis man søger i gamle skrifter og dokumenter, så er det svært at finde data om Peder Dovns Slippe. Men måske kan læserne hjælpe og supplere med oplysninger fra dengang, hvor Vestkystens kontor og budstue var det første, man mødte på venstre hånd. Pressefotograf Poul Anker Nielsen havde mørkekammer i bunden af en sidebygning, hvor journalist Ole Sønderstrup skrev sine personlige krøniker og artikler om livet i Ribe og omegn.
Der var på samme side en række garager – men hvordan kom bilerne hertil? Fra Sortebrødregade?
På højre side – efter en lang rød mur boede lygtetænder Lauridsen – og fisker Poulsen, hvor man kunne købe levende ål fra baljer i gården.
Og meget mere kan sikkert fortælles ….. om den skønne Slippe, der fik tilført hotelværelser i en lang nybygning, som Hotel Dagmar opførte med respekt for de lokale fredninger i den indre bydel.

DATA om bygningerne i Peder Dovns Slippe

Annonce