RETRO: Danmarksmesterskab til RIBE ROKLUB og kæmpe investering i musik på Rest. SKOVEN.

/, Retro/RETRO: Danmarksmesterskab til RIBE ROKLUB og kæmpe investering i musik på Rest. SKOVEN.

Annonce

RETRO: Danmarksmesterskab til RIBE ROKLUB og kæmpe investering i musik på Rest. SKOVEN. 2018-10-07T05:39:06+00:00

Project Description

Tekst: René Jørgensen foto: Johnny Tauman
Kilde: Ribe Ugeavis.
7. oktober 2018

 

RETRO: Danmarksmesterskab til RIBE ROKLUB og kæmpe investering i musik på Rest. SKOVEN.

Søren Møller fortalte i lørdagens historie om Roklubbens andel i Kim Larsen og Gasolins besøg i 1974, men hvad vi på RYK IND RIBE også kan afsløre, så fik Ribe netop i 1974 igen et danmarksmesterskab.
Det var roerne i junior toer med Per Nissen og Søren Møller og Cox Claus Schmidt. Mesterskabet blev vundet på Bagsværd Sø i en fin tid på 5.29.7, Korsør kom ind på anden pladsen, derefter fulgte Næstved og Køge.

Da Ribe roerne med deres træner Jørn Nissen returnerede til byen, blev de inviteret til en festlig modtagelse på Det Gamle Rådhus, hvor borgmesteren i Ribe, Carl Johan Pedersen, ønskede roerne til lykke med det flotte resultat. Roerne blev mødt ved Hvidebroen af ro-kammeraterne, og de fulgte dem til Rådhuset med et orkester i spidsen.

I en fyldt sal var der taler af Jørgen Hingeberg, Ribe Idrætsforbud og på Fritidscenterets vegne, Jørgen Tang.
Der var blomster til de dygtige roer, men der var også en meget ung dame der var med på Rådhuset, nemlig Else Mærsk, der ligeledes blev hyldet for hende flotte placering ved DM, hvor hun opnåede en flot tredjeplads i  elite single sculler.

På Restaurant SKOVEN, der var ejet af restauratør Grimstrup Sørensen, blev der investeret kr. 264.00,00 i musikkontrakter ved Eugén Tajmer Booking for de orkestre der skulle levere musikken i 1974 og underholde gæsterne. Som beløbet også antyder, drejede det sig udelukkende om orkestre med den bedste dansemusik. Man lagde ud i februar 1974 med den danske trio Danors, som var tidens dyreste trio, helt i international klasse.  Dette skyldtes dels de musikalske numres fine arrangementer og helt eminente udførelser, og så rådede trioen over et fantastisk teknisk udstyr, bl.a. et stereo sanganlæg, elektroniske instrumenter og et interessant lysanlæg.

Orkesterets repertoire rummede hele registret – lige fra dansktoppen, beat til evergreens – og musikken henvendte sig til et publikum i alle aldre.

Resturantør Grimstrup Sørensen ville desuden i løbet af året foretage en del forbedringer, bl.a. indretning af tidssvarende toiletforhold.

 

 

 

Annonce