Tekst og foto Hasse Jørgensen, mandag den 19. april
Når restauration Kammerslusen på onsdag (den 21. april) lukker dørene op for igen at modtage gæster, er det med flere nyheder indenfor det koncept, der skabte sidste sommers succes: god mad lavet på gode råvarer fra bunden.
En af nyhederne er, at de populære strandstole, som bruges ved udendørs servering, bliver suppleret med tre nye stole, så restaurationen til sommer råder over i alt 8 strandstole med plads til 48 spisende gæster. De nye stole kommer i første del af juni.
En anden nyhed et et udvidet menukort og dels, at der er sket flere ændringer i det udendørs interiør. Blandt andet er legeredskaberne til børnene sat i stand og udvidet med flere cykler, der er skabt en ny terrasse øst for selve restaurationen ud for salene, og rastepladsen til autocampere er kommet til.
– Vi glæder os rigtig meget til, at vi nu igen må modtage vores mange, dejlige gæster og allerede da det blev kendt, at vi kunne komme i gang med serveringen uden døre, blev vi glade. Endnu bedre er det nu, hvor vi også må åbne inden døre, og reservationerne er allerede i gang. Netop her på Kammerslusen har vi jo vores fem dejlige strandstole med yderligere tre på vej, hvor der kan sidde op til 6 personer i hver og spise. De strandstole er på hjul, så de let kan drejes for at give læ for blæsten eller give solen mulighed for at komme til, siger Niels Toft, der er forpagter af restauration Kammerslusen.
– Vi fik en rigtig god start på sæsonen efter åbningen i maj. Vi havde en fantastisk sommer, og desværre blev vi jo så som alle andre restaurationer lukket ned, og det har kostet en stor omsætning, da vi hverken kunne have gæster i restaurationen eller holde fester. Vi er indstillet på at rette os efter alle restriktioner og overholde alle anbefaler omkring corona, for branchen kan ikke tåle endnu en nedlukning, og derfor skal vi for alt i verden undgå en tredje bølge.
– Heldigvis er der mange, der igen er begyndt at bestille fester, og efterhånden som restriktionerne omkring forsamlinger bliver lempeligere, kan vi også holde flere og flere større sammenkomster og fester, siger Niels Toft, der understreger, at man fortsat lægger vægt på den rigtig gode mad, lavet på gode råvarer helt fra bunden og med lokale specialiteter.