Tekst & Foto Johnny Tauman
5. december 2018

I weekenden vandt BSV den afgørende kamp 29-28 over Sporting Lissabon og sikrede sig dermed avancement i Champions League – og fik SKADET Michael Knudsen (en albue i hovedet), men Ribe-Esbjerg HH blev straffet af GOG og Niclas Kirkeløkke, der vandt i Dokken med (21-28), efter en føring til hjemmeholdet med (11-10) ved pausen.
Onsdag aften mødte de to mandskaber hinanden i Jysk Arena i Silkeborg.

REHH sejrede over BSV

Lad os indledningsvis slå fast: Ribe-Esbjerg HH vandt på udebane med (26-30) efter pauseføring på (13-16). En velfortjent sejr byggende på det faktum, at taktikken blev holdt! Kan denne indsats og tilgang fastholdes i de kommende kampe, ligger der mange point og venter.

Første halvleg – i kontrol

RYK IND RIBE kan glæde sig over, at trænerteamet har læst den sidste artikel her på E-avisen. I hvert fald lod man Mathias Jørgensen starte inde – og han kvitterede som skarpretter med tre mål (0-1), (1-4) og (3-7) inden for de første 10 minutter – og opnåede dermed en flot scoringsprocent på 75 for hele halvlegen.
Og så kom Nikolaj Enderleit også i gang – med fire scoringer – det samme som Jonas Tidemand.
Andre positive ting var, at Lukas Karlsson havde en træfsikkerhed på 100 % – 2 mål på to skud. Lukas har haft en tendens til at ville afgøre kampene, men spillede med omtanke.
Ribe-Esbjerg HH har ligeledes haft en tendens til at tabe hovedet og trække nogle tåbelige udvisninger.
Kun Miha Zvizei måtte til afkøling i 2 minutter i første halvleg – og det kunne være blevet dyrt, da BSV i perioden reducerede fra (9-12) til (11-12).
Søren Rasmussen vogtede fra kampstart målet for REHH – og han gjorde det fremragende med bla. to reddede straffekast inden for de sidste tre minutter før pausen, hvor også Kasper Kvist måtte se sit skud fra 7 meter stregen blive reddet af BSV´s målmand Aljosa Rezar.
Jonas Tidemand scorede i halvlegens sidste sekund et vigtigt mål at gå på pause med: (13-16).

Anden halvleg – hele tiden i front

Da Gunnar Steinn gjorde det til (25-29) med 1½ minut tilbage var en vigtig skalp taget med sejr på udebane over BSV! Forinden havde målmand Søren Rasmussen igen snuppet en bold fra stregspiller Jesper Nøddesbo, der slet ikke formåede at score hos sin tidligere holdkammerat. Gunnar Steinn kunne slutte triumfen med et mål på straffekast – sin 8. scoring i denne kamp – og dermed en firemålssejr på (26-30).
Overordnet kan man sige, at Ribe-Esbjerg HH´s spillere gennemførte kampen med fem udvisninger – men formåede at spille taktisk klogt i undertal – og dermed formåede BSV aldrig at få udlignet. Midt i halvlegen var det dog lige ved (19-20), men så blev Stefan Hundstrup udvist – og med en Nikolaj Enderleits sjette mål, så var vejen vist (20-24), (22-25), (24-26) – og så var en scoring af Nikolaj Markussen til (25-26) det tætteste, hjemmeholdet kom 4 minutter før slutfløjtet. Kasper Kvist og Miha Zvizei ville det anderledes – og scorede til (25-27) og (25-28)

Trænerteamets opgaver til næste kamp

Hierarkiet i trænerteamet skal på plads. Der er ikke plads til kollektiv ledelse – eller opdelt mellem forsvar og angreb. Der er ELITE-håndbold – og der er tale om en ELITE-klub ”med forstand på håndbold”. Således står der, når klubben googles! Cheftræner Lars Walther må bære det fulde ansvar – og spillerne skal have klar besked fra én person. Og så skal Team-Time-Out give gevinst – det kiksede i dag to gange uden at få betydning.
Og så må der coaches videre med Nicolai Pedersen, der heller ikke i den kamp formåede at score på sit eneste skud og endog blev noteret for en udvisning. Talentet skal have pleje.

Målscorere:

REHH: Gunnar Steinn 8, Nikolaj Enderleit 6, Jonas Tidemand 4, Mathias Jørgensen 3, Kasper Kvist 3, Miha Zvizei, 2, Lukas Karlsson 2, Runar Karason 2
BSV: Johan Nielsen 8, Nikolaj Øris Nielsen 7