Tekst & Foto: Johnny Tauman
12. november 2021

I fredagens kamp i Arena Vestjylland Forsikring i Lemvig snublede Ribe-Esbjerg HH – igen! Hjemmeholdet – Lemvig-Thyborøn Håndbold vandt med (29-27) efter (13-13) ved pausen. Dermed er afstanden mellem de to hold øget til 4 point, og med den kommende hjemmekamp mod mægtige Aalborg Håndbold kan situationen i bunden sagtens blive forværret.

Jævnbyrdig start på kampen

Kampen var fra kampens start netop så jævnbyrdig som forventet. Hjemmeholdets Mads Thymann Hansen scorede et først mål til (1-0) bag målmand Søren Rasmussen. Da var der spillet lidt mere en et minut. Ribe-Esbjerg HH bragte sig herefter foran med tre mål (1-3) med scoringer af Jonatan Mollerup, Jesper Lindgren og igen Mollerup.

Men så måtte Jonas Larholm afsone en to minutters udvisning, hvilket bragte hjemmeholdet tilbage i kampen (3-3). Heldigvis lykkedes det Miha Zvizej at score til (3-4) – og måske vise vejen til et godt resultat. Miha Zvizej har haft det sværere i denne sæson end tidligere, hvor han scorede rigtig mange mål.

REHH i fornt med tre mål

Fra (4-4) fik REHHs skytter Jonas Larholm og Torben Petersen – og i løbet af en fem minutters scoringspause hos hjemmeholdet, viste måltavlen (4-7) i REHHs favør. To minutters scoringspause fik cheftræner Kristian Kristensen til at tage sin første Team-Time-Out, som udmøntede sig i en scoring ved Mathias Jørgensen (6-8). Det blev både (7-10), (8-11) – og med 6 minutter til pausefløjtet så det ganske lovende ud på den svære udebane.
To udvisninger til Jonatan Mollerup og Miha Zvizej med 13 sekunders mellemrum betød, at hjemmeholdet fik kontakt ved (12-12) og endda kom i front med (13-12). En sidste sekunds scoring af Emil Grønbech fik dog udlignet til pausestillingen (13-13).

Søren gjorde det rigtig godt

Nicolaj Kjær Rasmussen gav hjemmeholdet en god start med to mål – og et straffekastmål kunne have været en spand kold vand i hovedet på REHH-spillerne, men heldigvis reddede målmand Søren Rasmussen forsøget fra Jesper Kokholm. Kort efter diskede Søren op med en dobbelt redning og det fortsatte med endnu en redning, så han nåede op på 37,50%. I mellemtiden sendte både Jonatan Mollerup og Torben Petersen sine forsøg mod Lemvigs målramme.

Jesper Lindgren begik straffekast og fik en udvisning – og denne gang var målmand Søren Rasmussen prisgivet (16-14). En fejlaflevering af Jonas Larholm og endnu en scoring af Lemvig-Thyborøn tvang cheftræner Kristian Kristensen til at tage sin anden Team-Time-out i undertal (17-14). Det taktiske oplæg gav scoring ved Jonas Larholm (17-15).

(arkivfoto)

Sidste Team-Time-Out

Da der var spillet godt 40 minutter kom Christoffer Langerhuus på måltavlen (19-16). Hjemmeholdet øgede afstanden til 5 mål, hvorefter REHH måtte tage sin sidste Team-Time-out efter blot 42 minutters spil (21-16). En række gode aktioner reducerede hjemmeholdets føring til tre mål – alligevel var forskellen igen fem mål (24-29) med godt 13 minutter tilbage.
En mulighed for at vende kampen var, at målmand Kim Sonne ville finde storspillet frem og diske op med redninger på vitale spilsituationer. Og det gjorde han så – og med sigtekornet rettet ind fandt Torben Petersen og Emil Grønbech igen vej til netmaskerne (24-22). Det udløste Team-Time-Out hos hjemmeholdet.

Mål på straffekast

Efter to straffemål kom hjemmeholdet på (26-23), men Emil Grønbech holdt REHH inde i kampen med sit tredje og fjerde mål (26-24). Til gengæld misbrugte Torben Petersen sit forsøg – og holdt sig dermed sin scoringsprocent på 50 med .7 scoringer på 14 forsøg.
For kampens spændingsniveau begik hjemmeholdet fejl på fejl – og med 3 ½ minut tilbage reducerede Emil Grønbech til (26-25).
Med blot 2½ minut tilbage var der høj tænding på. Sune Iversen begik straffekast og blev udvist i 2 minutter, men så kom Søren Rasmussen på mål og reddede forsøget – så stadig (26-25).
I undertal sendte Jonas Larholm sit forsøg på stolpen – og dermed fik hjemmeholdet det bedste udgangspunkt til slutfasen, som til syvende og sidst lod de to point blive i Limfjordsbyen.
Da KIF Kolding og Mors-Thy Håndbold spillede uafgjort (31-31) strammer det i bunden af Håndboldligaen.