Tekst & Foto: Johnny Tauman
14. oktober 2024

Igen startede Ribe-Esbjerg spillerne en kamp fantastisk flot, hvilket fik 1562 tilskuere til aktivt at benytte klappølserne. Foran med (5-1) efter blot seksminutter, hvor Fredericia blev blæst ud af DOKKEN. Men som så mange gang tidligere gik hjemmeholdet i stå og lod modstanderne få têten, da de i en mere end 9 minutters scoringspause via (7-7) kom bagud med (7-12) – og så var den kamp afgjort!

Flot 3-3 forsvar

Det var specielt Fredericia Håndbolds aggressive og meget bevægelige 3-3 forsvar, som gjorde forskellen. Og så var der jo lige de manglende redninger. De første 30 minutter blev Niklas Kraft og Ágúst Björgvinsson noteret for 0 redninger. Var der nogle, der mon snakkede målvogtertræning i pausen? Ja, rigtig mange blandt publikum. Til gengæld stod Sebastian Frandsen stabilt i Fredericia målet og nået ved pausen en redningsprocent på 33.

Hvor var Søgaard?

Når Ribe-Esbjerg HH har en af ligaens bedste stregspillere – Andreas Søgaard, så kan det undre, at han ikke fik mere indflydelse i første halvleg. I 2. halvleg viste en flere eksempler på sin styrke med 6 mål på 7 forsøg.

Frandsen skudt bedre!

Ribe-Esbjerg HH skal holde aftalerne og ikke udfordre Sebastian Frandsen. Han blev bedre og bedre – og var midt i hallen på den rigtige side af 40 %, da han plukkede forsøg fra bl.a. Morten Jørgensen og Mathias Jørgensen – sidstnævnte var et straffekast!

Young var flyvende

Efter 39 minutter fik Niklas Kraft sin første redning – og det blev lidt bedre i afslutningen på kampen. Her var Ribe-Esbjerg HH ved at komme op (24-27) i en periode, hvor Fredericia sparede Reinier Taboada, men så brændte Kasper Young lige tre mål af (25-29), (25-20), (26-31).

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut

(6-5), (8-12), (pause 11-18), (17-23), (22-26) (SLUT 26-31)

Målscorere

Ribe-Esbjerg HH: Andreas Søgaard og Alfred Jönsson hver 6, Andre Sindre Aho og Morten Jørgensen hver 3, Elvar Asgeirsson, Jonathan Würtz og Mathias Jørgensen hver 2, Nicolaj Spanggaard og Christian Termansen hver 1

Fredericia Håndbold: Kasper Young 11, Reinier Taboada 6, Anders Martinussen 5

Næste hjemmekamp

Ribe-Esbjerg HH spiller fredag d. 25. oktober i Ribe Fritidscenter mod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold, der med Rasmus Lauge deler 4. pladsen i ligaen med 10 point – det samme som Fredericia nåede op på. Forinden skal holdet til Thyhallerne, hvor Mors-Thy Håndbold venter på lørdag. Mors-Thy Håndbold var det første hold, som slog Aalborg Håndbold i denne sæson, så en stor mundfuld for bundholdet!

En STJERNE oplevelse

Ungdomsspillere fra Hviding IF var taget til Blue Water DOKKEN for dels at tage en tur rundt med maskotten dels at løbe ind med spillerne under præsentationen. Mange blev og overværede kampen – og på vej ud af hallen lød vurderingen: en STJERNE oplevelse!