Tekst & Foto Johnny Tauman
18. oktober 2019

Ribe-Esbjerg HH viste efter to pragtkampe mod storhold svaghedstegn mod KIF, Kolding, som på hjemmebane vandt med (28-26).

Assistenttræneren:

“Vi har desværre ikke lært noget af kampene mod Lemvig-Thyborøn Håndbold og Fredericia Håndbold. Det kniber med at holde oplæggene og koncentrationen, når vi er favoritter – og KIF, Kolding burde vi have lukket ned, da vi førte med fire mål i 2. halvleg. Der skal dog siges, at Anders Petersen stod godt i  KIF-målet”, siger en skuffet Kristian Kristensen til RYK IND RIBE. Han siger endvidere, at spillerne har fået et vink med en vognstang: “Det er ikke tilstrækkeligt at spille godt mod de bedste hold i ligaen”.

Solide føringer ikke nok

Vil man lege med i toppen, så er der ikke plads til at begå så mange tekniske fejl, som det skete i Sydbank Arena 1. REHH var foran ved pausen (12-13) – og havde flere gange i kampen solide føringer, som blev smidt væk!
Der er kun én ting at sige. ”Op på hesten igen – og slå Nordsjælland Håndbold eftertrykkeligt d. 31. oktober i Ribe Fritidscenter”.

Heldig føring ved pausen

Første halvleg blev vundet med et mål (12-13), men når det så er sagt, så skyldes det kun moral – moral og atter moral, hvor Lars Mousing og Mathias Jørgensen slog til med mål i halvlegens slutfase – og målmand Tim Winkler løftede sin redningsprocent til 33,33.
Det hele begyndte ellers planmæssigt, hvor KIF, Kolding havde en nervøs start og REHH kunne gå i front – og stort set havde kontrol over begivenhederne.

Hat og briller

Men så skete det, så bare ikke må ske. Holdet spillede med hovedet under armen – og fra en føring på (4-6) ved Runar Kárason gik der hat og briller i perioden fra 11:31 til 22:08. Når hele holdet falder ud, så gælder det om at finde glæden ved Miha Zvizej´s bolderobring og kontrascoring til (5-7). Kolding ikke alene udlignede, men gik også forbi Ribe-Esbjerg HH med 3 mål til en højest overraskende føring på (10-7).

Mathias med i den moralske vending i 1. halvleg

Atypisk scorede stregspillerne 8 ud af 12 mål: Lars Mousing 2, Mathias Jørgensen 3, Miha Zvizej 2 og Kasper Kvist 1.

God føring i 2. halvleg

Anden halvlegs start bød på en række KIF, Kolding scoringer, men Simen Schønningsen holdt REHH inde i kampen, og så kom den islandske kæmpe i gang.

Daniel viste tænder i starten af 2. halvleg

Tre mål af Daniel Ingason sendte REHH fra (15-16) på (16-18), og det blev endda til en solid føring på (17-21).

Anders Petersen sejrede

KIF, Kolding havde imidlertid valgt at skifte målmand Rickard Frisk ud med Anders Petersen – og han begyndte desværre at tage godt for sig af skuddene – selv et straffekast fra Runar Kárason kom med i en flot stime (redningsprocent på 52,63).

KIF, Kolding vil være med

Og i stedet for at udbygge føringen, kom KIF, Kolding tilbage i kampen – og udlignede til (22-22) – og herfra viste hjemmeholdet tænder. De sendte et klart signal om, at de ikke ønsker at være bundhold i herre LIGAEN (24-23), (25-24).

Udvisning og afbrænder

Målmand Søren Rasmussen trak en række redninger frem – måske var det på denne plads, at kampen skulle vindes, men ved stillingen (25-25) blev Runar Kárason udvist i 2 minutter.
REHH skulle derfor mobilisere alt styrke og energi på at overleve undertalsperioden med godt 6 minutter tilbage.
KIF, Kolding fik tilkendt straffekast, som Søren Rasmussen reddede.
REHH fulgte med til (26-26), men så fik KIF, Kolding endnu et straffekast, hvorpå de scorede (27-26).
Efter en nervepirrende afslutning med en Kasper Kvist afbrænder efter REHH Team-Time-Out blot 40 sekunder før tid kunne KIF, Kolding slutte kampen med en scoring til en overraskende sejr på (28-26).

Stillinger undervejs

Stillinger hvert 5. minut (1-3), (3-5), (5-6), (7-7), (11-9), (pause: 12-13), (16-17), (17-21), (20-21), (24-24), (25-25), (slutresultat: (28 -26 )