Tekst Johnny Tauman         Foto: René Jørgensen
11. marts 2019

Ribe-Esbjerg HH besejrede i en fyldt Dansk Kabel TV Arena hjemmeholdet TMS Ringsted med (27-33) efter en halvlegsføring på (10-15). Det betyder, at REHH har generobret 8. pladsen – og med to runder tilbage, så skal pladsen i slutspillet sikres uden at se sig tilbage efter SønderjyskE Herrer.

Store individuelle præstationer

I 1. halvleg var der store præstationer af Miha Zvizei, der med scoringerne til (9-13) og (10-14) viste noget af hans store repertoire: skud bag om ryggen samt en spektakulær skruebold. Men der skal også ros til Mathias Jørgensen – dels scoringerne, mens også stor bevægelighed ved indløb fra fløjen.
Og så kunne føringen endda have været endnu større: Kasper Kvist (2) og Runar Karason (1)misbrugte tre straffekast på en velspillende målmand for TMS; Frederik Anderson med en redningsprocent på 35, men Søren Rasmussen i Ribe-Esbjerg HH målet gjorde det endnu bedre og blev noteret for over 50 %.

Lars Walther var tydelig og konsekvent

Tydelig Lars Walther

Tv-billederne viste en meget tydelig og kontant cheftræner, Lars Walther under Team-Time-Out – han coachede sit mandskab – og der blev lyttet.

God coaching under Team Time Out

For god orden skyld skal der også falde rosende ord til Gunnar Steinn med fem scoringer på 6 forsøg og Kasper Kvist viste også vejen, når straffekastene sorteres fra.

Trods diskvalifikation holdt forsvaret

I 2. halvleg startede Morten Nyberg med at reducere til (11-15). Da Jonas Tidemand blev diskvalificeret efter 32:19 for en for højt løftet albue mod Morten Nybergs hoved, var der et øjeblik et lidt rystet REHH hold, men godt man så har Runar Karason (11-16) – og ikke mindst Miha Zvizei, der fortsatte, hvor han slap i 1. halvleg (12-17).
Morten Nyberg til (13-17) og igen Miha Zvizei sikkerheden selv  (13-18).
Der blev skudt på mål, reddet og scoret så det var en lyst!

Mathias Jørgensen ekstrem sikker

Ribe-Esbjerg HH´s forsvar stod stærkt – godt anført af Rasmus Boysen, som måtte en tur til afkøling efter 38 minutters spil: Stadig status quo i forhold til pausen – 5 måls føring. I målet holdt Søren Rasmussen den flotte redningsprocent på 50, og det betød Team-Time-Out til Christian Dalmoses hold – bagud med (15-21). Det udnyttede Morten Nyberg og dermed reducering til 16-21. Igen slog Mathias Jørgensen til fra fløjen – med sit 4. mål på fire skud (16-22).

Ikke nærmere en tre mål

TMS Ringsted nåede på minus fire mål (18-22) med under et kvarter tilbage – men REHH svarede hurtigt igen, og det var positivt at se Nicolai Pedersen finde Kasper Kvist på fløjen og så stod der (19-24). En dobbelt udvisning af REHH´s Mathias Jørgensen og TMS Ringsted Michael Riis efter 49 minutter gav luft til hjemmeholdet, der nu pludselig kun var tre mål ned (21-24).

Den altid kæmpende stregspiller Miha Zvizei

Suveræn Miha

Hvem skulle score for REHH nu – naturligvis: MIHA ZVIZEI. Og så kom både Nicolai Pedersen og Rasmus Boysen også på tavlen, hvilket viser holdets store bredde og med Kasper Kvist kontramål til (24-30) med godt 5 minutter tilbage, havde REHH kun at sætte proppen i. Lukas Karlsson, som for en gang skyld ikke havde scoret, gik igennem og øgede til måls forskel (25-31).

Rune Ohm var ”rusten”

Hjemmeholdet prøvede sig frem – og ”gamle” Rune Ohm kom igen på banen i slutfasen uden dog at kunne gøre nogen forskel. Og så begik han endog i slutsekunderne straffekast mod Nicolai Pedersen, hvorpå Gunnar Steinn scorede (27-33).