Tekst, Foto & Collage: Johnny Tauman
10. februar 2024

Lemvig-Thyborøn Håndbolds enmandshær – Jeppe Gade med 14 mål –  kunne ikke slå Ribe-Esbjerg HH, der vandt udekampen fortjent med (30-32). Da der manglede 3 minutter satte cheftræner Anders Thomsen tingene på plads i en Team-Time-Out, der udløste et mål af Mathias Jørgensen (28-31). Hjemmeholdet kom på (29-31), men så satte Jonas Larholm den afgørende bold ind bag Tellerup (29-32).

Uafgjort efter 30 min

Ribe-Esbjerg HH fik efter en noget svingende start kontrol over tingene og fra uafgjort (4-4) over (7-7) kom holdet foran med tre mål, da Marcus Dahlin i det 18. minut passerede Emil Tellerup i Lemvig-målet (7-10).
Lemvig-Thyborøn Håndbold kæmpede indædt videre for om muligt at hente point til bundstriden med KIF, Kolding. Da kampuret viste 26:35 var resultatet igen uafgjort (13-13).
Indtil pausen fulgtes holdene ad – og kun – som i forrige kamp – blev indsatsen til uafgjort (15-15) skæmmet af en udvisning til Simon Birkefeldt. Derfor må REHH begynde 2. halvleg i undertal, men denne gang blot med 32 sekunder.
Niklas Kraft havde 7 redninger i første halvleg og landede på 31,82 %, mens Emil Tellerup blot havde 3 redninger – og en redningsprocent på 17,65

Kom i front med fire mål

Tidligt i 2. halvleg bragte Ribe-Esbjerg HH sig foran med tre mål (16-19) – en mål forskel som holdet fastholdt med William Aars mål til (19-22). Kort efter tog cheftræner Anders Thomsen Team-Time-Out. Forsvars krumtappen Jesper Lindgren fik en udvisning, men igen var Aar på pletten med 15 minutter tilbage (22-25). Ingen af Lemvig-Thyborøns målvogtere fik fat i noget særligt – kun 3 redninger på 45 minutter – og som følge af dette kollaps kunne Mathias Jørgensen for første gang i kampen bringe sit hold foran med fire mål (22-26). Ribe-Esbjerg HH satsede på de hurtige mål, så derfor var der kun 7 sekunder mellem en reducering af Jeppe Gade til William Aar kunne reetablere firemålsføringen (23-27)

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut

(4-4), (8-10), (pause 15-15), (19-21), (25-27), (slut 30-32)

Målscorere

Lemvig-Thyborøn Håndbold: Jeppe Gade 14
Ribe-Esbjerg HH: Mathias Jørgensen 9 , William Aar 7, Emil Grønbech 4, Morten Jørgensen , Simon Birkefeldt, Andreas Søgaard, Marcus Dahlin og Jonas Larholm hver 2 , Elvar Ásgeirsson og Axel Franzén hver 1

Målvogternes redningsprocenter

Lemvig-Thyborøn Håndbold – Emil Tellerup – 19,35  %
Lemvig-Thyborøn Håndbold – Simon Egtved –  0 %

Ribe-Esbjerg HH – Niklas Kraft – 32,56  %
Ribe-Esbjerg HH – Nicklas Krog Løbner – 0 %

Næste kamp

Danmarks fire bedste pokalhold mødes i den kommen weekend i Final 4. Derfor har Ribe-Esbjerg HH kamppause til lørdag d. 24. februar kl. 16:00, hvor Skjern Håndbold besøger Ribe Fritidscenter.