Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, tirsdag den 19 oktober

I sidste halvdel af august søgte restauratør Tobias M. Skovmose Tryg Fonden om en redningskrans til at sætte op ved Skibbroen. Samtidig blev Esbjerg Kommune søgt om tilladelse til at sætte redningskransen op samt anvisning på, hvor det måtte ske.

Nu har Tryg fonden sendt redningskransen, men Skovmose venter stadig på svar fra kommunen på, hvor den må sættes op, og hvor det i givet fald må være.

⁃ Jeg har min husejer, Carsten Johansens, tilladelse til at sætte redningskransen op ved den ejendom, hvor jeg driver restauration Kolvig. Men jeg mener, den skal stå på den modsatte side af vandløbet, hvor den er mest centralt placeret, fortæller Tobias M. Skovmose.

Han fortæller videre, at da han første gang henvendte sig til kommunen, fik han besked om, at kommunen lige skulle undersøge, hvor den måtte sættes op. Siden hørte han intet, og da han rykkede kommunen for et svar per mail, fik han det svar, at den medarbejder, der behandler sagen, er væk i længere tid.

– Så nu har jeg skrevet til en ny medarbejder i håb om, at det kan sætte skub i tingene, forklarer Tobias M. Skovmose.

Hans ansøgning til Tryg Fonden sidst i august om redningskransen blev i øvrigt aktualiseret af, at få dage efter, ansøgningen var sendt til Tryg Fonden, faldt en mand i åen på den modsatte side af restauration Kolvig, og her ville redningskransen havde været særdeles nyttig. Den pågældende mand blev reddet op af en forbipasserende, der selv sprang i åen.

Der har i øvrigt tidligere været en redningskrans ved Skibbroen, men hvornår og hvorfor den blev pillet ned, fortaber sig i det uvisse.

Annonce