Project Description

Tekst & Collage: Johnny Tauman
23. november 2021

Måske skulle du sætte X i kalenderen ved mandag d. 29. november og tage til en inspirerende reception i Vilslev Forsamlingshus. Der vil være foredrag ved René Karpantschof, der vil fortælle om sin barndom i Vilslev i perioden 1965-1978.Han har desuden skrevet De stridbare danskere.

Kongeåen 2021 – lokalhistorisk årbog

Ved samme arrangement præsenteres årets udgave af Kongeåen – den lokalhistoriske årbog for Jedsted & Vilslev. Det er 14. årgang denne publikation udgives – og hvor det er muligt at læse om Vilslev og Jedsted igennem udviklingen fra fællesskab mod individualisering. Ole Witte Madsen opstiller her en række interessante spørgsmål: Hvordan var det nu at dele skæbnefællesskab? Hvordan er vi kommet hertil, hvor vi ikke længere er afhængige af hinanden og derfor ikke behøver finde sammen i landsbyfællesskab?

Fælles frysehuse og krigens gru

I årbogen kan man blive klogere på fælles frysehuse og vaskemaskine, om at være (med)menneske midt i krigens gru, om gode oplevelser trods små kår og i det hele taget om en tid, der engang var. Måske vil læseren mindes tiden med nostalgi eller med glæde over ikke at leve deri.
Enhver lever på sin egen måde – og det kan man også læse om i Årbogen.

Lokalhistorien blomstrer

Kaster man et blik ned over indholdsfortegnelsen, så er der overskifter som: Bodils oplevelser – sommerferie i Vilslev, Kongeådal Rideklub fylder 40 år, Mit vidunderlige Schweiz – samt Den sidste årbog? – efterfulgt af regnskab for Kongeåen 2020.

Ildsjæle i redaktionen

Igen i år er der en skarp redaktion, som står bag udgivelsen – ildsjæle i et lokalsamfund: Roll Præstegaard, Karl Johan Bendorff, Helge Kristensen, Kirsten Blom, Erna Nielsen, Stig Hegn og Ole Witte Madsen.

Der er ingen tilmelding

Receptionen begynder kl. 19.00 – og er uden tilmelding. Der serveres kaffe/te og prisen for deltagelse er 50 kr – det samme beløb som er prisen på den nye årbog – Kongeåen 2021.

Annonce