Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto JazzInRibe, onsdag den 12. juni

Normalt er det en billedkunstner eller en grafiker, der gennem årene alene har haft opgaven med at kreere plakaten til jazzfestivalen i Ribe. Men ikke i år, hvor plakaten er blevet til i en fælles skaberproces, hvor adskillige personer har bidraget med deres “kunstneriske” aftryk.og signatur.

Historien bag plakaten er, at publikum til en koncert på Ribe Kunstmuseum i forbindelse med sidste års jazzfestival blev opfordret til spontant at gribe en pensel og male på fælles lærreder og således sammen med andre være med til at skabe et værk inspireret af musikken, de lyttede til.

– Det blev til tre malerier, som efterfølgende blev udstillet på kunstmuseet, fortæller Lotte Kragh Andersen, formand for foreningen Jazzin’Ribe, som står bag jazzfestivalen:

Resultatet blev så godt, at vi besluttede at vælge et af malerierne til at være årets plakat til den kommende jazzfestival i Ribe. Det valgte maleri, synes vi, rummer masser af liv, stemning og musik. Og de mange farver giver et godt indtryk af, hvordan det må være at lytte til jazz i museumshaven en julidag.

Plakaten bliver hængt op forskellige steder i området som led i promoveringen af årets jazzfestival i Ribe, som løber af stabelen den sidste weekend i juli. Den trykkes også i en speciel udgave, som kan købes under festivalen.

Annonce