Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, søndag den 11. februar 2024

Der venter en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, når et af kun to professionelle drengekor i Skandinavien besøger Ribe Domkirke.

Det er Herning Kirkes Drengekor, der søndag den 25. februar giver koncert i domkirken under ledelse af Severin Korsgaard.

Herning Kirkes Drengekor er et moderne kirkekor med et bredt repertoire. Bag koret står en stor organisation med mange undervisningstilbud, stærke værdier og en ambition om at give enhver dreng muligheden for at være en del af et professionelt kor med et meget højt kunstnerisk niveau.

Koret turnerer i hele verden for at være med til at udbrede kendskabet til korsang. Da der i 2020 blev tilknyttet 7 professionelle sangere, blev Herning Kirkes Drengekor dermed det kun andet professionelle drengekor i hele Skandinavien. Koret blev grundlagt i 1949, hvilket gør det til Danmarks tredjeældste drengekor. Koret fejrer i 2024 75-års jubilæum.

Koret har netop fået ny chefdirigent. Og det er den kun 28-årige Severin Korsgaard, der udover en solid erfaring som dirigent for bl.a. Korlivs Landskoret, Jysk Akademisk Kor og Vox Mariae har erfaring som både sanger, underviser og projektleder. På programmet er musik af b.l. a. J.S. Bach og Mendelssohn.

Entré 50 kr. ved indgangen eller fra Domkirkens hjemmeside. Under 14 år gratis.