Tekst og foto Hasse Jørgensen, lørdag den 25. juni 2022

Restaurationen Porsborgs Kælder på Torvet i Ribe lukker i den nuværende skikkelse.

Sidste åbningsdag er i morgen, søndag den 26. juni. Det fremgår af Porsborgs hjemmeside, hvor grunden til lukningen angives at være personalemangel.

På hjemmesiden fortælles det, at Porsborgs ikke har kunnet skaffe det personale, der skal til for at indfri forventningerne til kvalitet. Derfor vil de to ejere, Rasmus Errebo og Bjarne Christensen, nu nytænke hele konceptet, og de venter at genåbne forretningen i ny stil om kort tid.

Adressen vil fortsat være kælderen Torvet tre, men på hjemmesiden skrives der, at lokalerne lige skal tilrettes.

Det har ikke været muligt at få kontakt til Bjarne Christensen eller Rasmus Errebo.

På hjemmesiden står der bl.a: ”Beslutningen har været undervejs mere eller mindre bevidst i takt med at udfordringerne er dukket op. Udfordringer som blot er taget til – paradoksalt nok – i takt med at vi er kommet længere og længere væk fra Corona-pandemiens rasen. Mange har forladt branchen. Mange forlader i disse dage branchen. Uddannelserne melder om drastiske fald i optag af nye elever til de professionelle service-fag. Med andre ord; pt. er fødekæden død.

Branchen lider som aldrig før af mangel på professionelt personale. Hos os frygter vi, at det fremadrettet vil medføre en stor distance mellem produktet og forventningen til det Porsborgs vi i dag kender, og hvad vi kan levere mandskabsmæssigt. Knuden kan vi ikke løse.

Vi kunne krampagtigt holde fast – det har vi prøvet før med Corona’en ved vores side, og ofringerne i disse perioder har været tunge – men vi tror mere på en omstilling, hvor butikken er mindre afhængig af individer og mindre afhængig af de menneskelige profiler, der fortsat bliver færre og færre af. Den butik, som er vores hjerter enormt nær, vil i lang tid fremover være en for stor udfordring at drive. Vi ved, at det er samme virkelighed for mange sammenlignelige restauranter.

Porsborgs er vores darling. Men vi vælger at frigøre os i tide, for at kunne fokusere på de ting der kan lykkes. De der omstiller først, har de bedste muligheder for overlevelse på den lange bane. Derfor foretrækker vi omstilling”