Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, arkivfoto, onsdag den 9. juni

Nok er nok!

Det er åbenbart den konklusion, mange ripensere – herunder flere politikere – er kommet til med hensyn til Danmarks Naturfredningsforenings lokale afdeling i Esbjerg.

Mere end en snes ripensere har meldt sig ind i naturfredningsforeningens lokale afdeling i protest mod de tiltag, bestyrelsen hidtil har taget, og for at få indflydelser på de beslutninger, der tages i foreningen. Angiveligt er der et lokalt oprør over de mange klager, den lokale afdeling af naturfredningsforeningen sender over lokale tiltag. Senest er det problemerne med oprensningen af Mølledammen, og den bebudede klage, naturfredningsforeningen vil sende over oprensningen. Den sag er åbenbart dråben, der får bægeret til at flyde over.

En af dem, der har meldt sig ind i naturfredningsforeningen, er byrådskandidat for Venstre, Peder Tørnqvist.

– Når naturfredningsforeningen direkte angriber kulturhistorien i den by, jeg bor i, er de trådt over stregen. Det skulle de ikke have gjort.

– Jeg har en fornemmelse af, at den lokale afdeling af naturfredningsforeningen bare er blevet en protestbevægelse. Jeg vil gerne være med til at bringe afdelingen tilbage til det, den oprindeligt var, nemlig naturens vogter og ikke bare en protestbevægelse, der protesterer mod alt. Afdelingen skal tilbage til den hæderkronede forening, den en gang var, og som Danmarks Naturfredningsforening stadig er langt de fleste steder i landet, siger Peder Tørnqvist.

Han peger på, at også flere erhvervsfolk har meldt sig ind i foreningen.

– Jeg tror, de vil komme til at svare på nogle spørgsmål, som de næppe bryder sig om, siger Peder Tørnqvist.

Annonce