Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
12. oktober

I tirsdagens eneste herreligakamp tabte Ribe-Esbjerg HH ude mod TMS Ringsted med cifrene (28-27)) efter en pausestilling på (13-13). Dermed hænger REHH fast i bunden af ligaen – og kan nu se langt efter den forjættede 8. plads. De sidste to kampe – mod Nordsjælland Håndbold hjemme – og nu TMS Ringsted ude – skulle være vundet. Spørgsmålet er nu, hvem kan REHH matche – og ikke mindst hvornår kan de stille op med alle fuldt hold?
På fredag gælder det SønderjyskE Håndbold hjemme i DOKKEN – her tæller kun en sejr!

Svag første halvleg blev vendt

Kim Sonne startede i målet og reddede det første forsøg fra Mark Nikolajsen. Forinden havde Emil Grønbech misbrugt et forsøg. De følgende angreb begik først Torben Petersen en fejl og Simon Birkefeldt tabte bolden – det samme gjorde Emil Grønbech og så viste måltavlen (3-0) til hjemmeholdet med blot 4 minutters spilletid.

Det hører til sjældenhederne, at Miha kun scorer et mål

Ribe-Esbjerg HH kom første gang på tavlen med en scoring af Miha Zvizej på assist fra William Aar. Ved stillingen (4-1) reducerede Torben Petersen, men hjemmeholdet svarede hurtigt igen (6-3) efter 6 minutter. Selvom Torben Petersen med sin anden scoring fik ændret stillingen til (6-4), så fortsatte hjemmeholdet. Målmand Kim Sonne fik ikke fat i noget – og redningsprocenten var efter 10 minutter på blot 10 %.
I overtal misbrugte Jonas Larholm og hjemmeholdet øgede til (8-4) og da de blev fuldtallige var TMS Ringsted i front med hele (9-5).
Det udløste naturligvis en Team Time Out fra cheftræner Kristian Kristensen.
Symptomatisk lavede REHH en fejl, men heldigvis ramte hjemmeholdet stolpen.
Efter flere fejl fandt William Aar vej til netmaskerne (9-6).

Målmændene havde en dårlig dag med redningsprocenter på 6 og 18.

En redning af målmand Kim Sonne og et tilkæmpet straffekast til Miha Zvizej betød, at Mathias Jørgensen kunne reducere til (9-7). Endnu en Sonne redning – han havde kikket Mark Nikolajsen ud, og så endnu et straffekast til REHH (9-8).
Hjemmeholdet tog Team Time Out.
I den efterfølgende periode gik hjemmeholdet i front med både (11-9) og (12-9). Et skift i REHH-målet med en veloplagt Søren Rasmussen kunne have givet udligning, men så faldt der en udvisning til Simon Birkefeldt med 4½ minut til pausen. Heldigvis havde usikkerheden også ramt hjemmeholdet – og da TMS samtidig fik sin tredje udvisning, kunne Torben Petersen udligne til (12-12). Et fantastisk comeback! Og endnu bedre blev det, da Sune Iversen for første gang i kampen bragte REHH foran med (12-13). Det blev (13-13), da Pelle Schilling udnyttede et straffekast med under et minut tilbage. Der blev ikke scoret yderligere.

Igen en dårlig start

Hvad der blev snakket om i pausen, lader vi stå usagt – men mon ikke det handlede om at holde fast ved det flotte comeback? Og så kom REHH alligevel bagud med (17-14) efter blot 37 minutter – og der måtte igen kaldes til orden med en Team-Time-Out. Det gav i første omgang pote med endnu scoringer af Torben Petersen og Mathias Jørgensen, men der blev ikke lukket af i forsvaret – og derfor var TMS stadig i front med to mål efter 40 minutters spil.

REHH fandt igen melodien med mål af Mathias Jørgensen og Sune Iversen, og fik udlignet til (18-18) i en periode, hvor hjemmeholdets forsøg ramte stolperne. Og som i 1. halvleg bragte REHH sig i front på mål af Sune Iversen (18-19).

Der skal arbejdes med det defensive, hvor forsvar og målmænd spiller sammen

Med et kvarter igen tog hjemmeholdet Team-time-Out. Fik rettet op på en svag periode og udlignede til (19-19). Emil Grønbech gjorde det til (1-20), men blev efterfølgende udvist i forbindelse med et straffekast, som Pelle Schilling sendte forbi Søren Rasmussen (20-20).
I undertalspillet var Sune Iversen på pletten (20-21), inden Mark Nikolajsen udlignede for hjemmeholdet (21-21). En regelfejl og så var det igen REHH, der var bagud, men Emil Grønbech holdt fast (22-22).

Marginalerne var afgørende – og holdene skiftedes til at være i front. Ingen kunne slå hullet. Med 10 minutter igen scorede William Aar til (22-23), men hjemmeholdet udlignede. Da Torben Petersen ramte stolpen, var det så TMS´ tur til at komme i front. Og det blev (24-23), (24-24), (24-25), (25-25) og (25-26) med fire minutter tilbage. Det sidste mål scorede William Aar i et gennembrud. Pelle Schilling begik regelfejl, og det udnyttede Torben Petersen til en REHH føring på (25-27).

Forfærdelig afslutning

Tre minutter før slutfløjtet fik TMS bolden i mål bag målmand Kim Sonne, der havde erstattet Søren Rasmussen, der ikke havde fået fat i noget. Emil Grønbech skød forbi og med under to minutter tog hjemmeholdet Team-Time-Out. Godt et minut før tid udlignede Mark Nikolajsen til (27-27). Med en matchbold tog cheftræner Kristian Kristensen ganske fornuftigt en Team-Time-Out med 40 sekunder tilbage.
Mathias Jørgensen ramte stolpen med tiden 59:54, og næsten samtidig med slutfløjtet scorede Pelle Schilling til en hjemmesejr på (28-27).

Målscorere

TMS Ringsted: Martin Risom Christensen 8, Pelle Schilling 5

Ribe-Esbjerg HH: Torben Petersen og Mathias Jørgensen hver 6, Sune Iversen 4, Emil Grønbech og William Aar hver 3, Tobias Olsen og Jonas Larholm hver 2, Miha Zvizej 1

Annonce