Project Description

Tekst & Foto: Johnny Taman
22. juni 2022

(anden artikel af II)

Det lå ellers ikke i kortene, at Louise skulle være butiksansat. Modsat sin mor, som blev passet hjemme, så var Louise i dagtilbud i Vejen, hvor hun senere gik på Østebyskolen. – Jeg var vist nok som de fleste piger – Billedkunst svar sjovt, mens jeg nærmest hadede fysik-kemi.
Efter HHX kom Louise ind på pædagoguddannelsen. Men når det så er sagt – så bruges kompetencerne herfra ikke på andres børn, men derimod på sin et årige søn og så ikke mindst kundeplejen i butikken. – Det handler om at have overblik og være serviceminded.

Som så mange andre unge, så skulle Louise ud at opleve verden. – Det blev til 3 måneder i Canada og 6 måneder i Tanzania – det sidste ophold var en del af praktikken i min pædagog. uddannelse, fortæller Louise, der altid har været modeinteresseret.

De mange gode kulturelle oplevelser – og HC. Andersens berømte citat: At rejse er at leve – har skabt et bæredygtigt afsæt for livet i en tøjbutik, hvor Louise hele tiden skal have fingeren på pulsen: – Moden flytter og rykker sig meget hurtigt.

Vigtigt øjeblik, når der skal handles med en sælger

Vi følger moden og tager nye varer ind næsten dagligt, lyder det fra bestyreren, der tilføjer: – Nye mærker kommer til. De er spændende og så må vi jo også følge strømmen, apropos lyden fra de store vandmasser som ustandseligt passerer forbi.

Nyder at bo på landet

Når Louise er hjemme i Lintrup – ca. 20 km øst for Ribe – i ”et hus på landet” nyder hun at være sammen med kæresten Claus og sin søn, men der bliver også tid til tegne og male lidt. Hun er et friluftsmenneske – og går gerne ture med sin hund. Når hun har pause i Klunz, kan hun finde på at gå ned forbi Andeøen.

Slapper af med film

Inden Louise kan sætte sig foran TV og slappe af med en film – Top Gun, Forrest Gump. Marvel filmene, der startede med Iron Man i 2008 fl., så har hun sikkert fra tid til anden serveret sin yndlingsret: Pasta med kødsovs.

Louise elsker også is – og når kun kikker ud af vinduerne i Klunz, kan hun se Isboden: – Jeg ved, hvor mange jeg kan spise, når jeg samtidig skal være model i det tøj vi sælger, smiler Louise og siger afsluttende: – Mine kammerater synes, at det er fint, at vi bruges os selv til at præsentere tøjet som modeller – det inspirerer til at komme på besøg.

Annonce